Λάζαρος Μαλούτας: στόχος η νίκη στις 8 Οκτωβρίου με το υψηλότερο ποσοστό

4 Min Read

Συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της «Ενότητας»

Με στόχο τη νίκη στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με το υψηλότερο ποσοστό, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενότητα» Λάζαρος Μαλούτας κάλεσε τους πολίτες τους Δήμου Κοζάνης, να στηρίξουν τον συνδυασμό. Το πρωί της Τετάρτης σε συνέντευξη τύπου, ο κ. Μαλούτας ευχαρίστησε τα 304 άτομα που απαρτίζουν τον ανανεωμένο κατά 64% συνδυασμό που διαθέτει και τον μικρότερο ηλικιακά υποψήφιο σε ηλικία 18 ετών.

«Τιμούμε όλους όσους συμμετέχουν γιατί θυσιάζουν ένα από τα πολυτιμότερα πράγματα που διαθέτουν, τον προσωπικό τους χρόνο. Πρόκειται για έναν συνδυασμό με ενωτικά χαρακτηριστικά, δυναμική, συγκρότηση και όχι με κομματικό πρόσημο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλούτας. Μίλησε για ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα στο οποίο οι σύμβουλοι έχουν στόχο στην προσφορά και την συμμετοχή στα κοινά με συγκεκριμένες προτάσεις και όχι με «προγράμματα εκθέσεις ιδεών» τόνισε.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης, έκανε και μια συνοπτική παρουσίαση της θητείας που ολοκληρώνεται σε τέσσερις μήνες, με οκτώ βασικά σημεία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ένταξη του Δήμου Κοζάνης στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης μέχρι το 2030, μίλησε για έργα ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ (πχ ΣΔΙΤ), διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων έως 800 εκατομμύρια από προγράμματα, την προβολή θεμάτων ισότητας και κοινωνικής συνοχής και τον κοινό οδικό χάρτη για την τηλεθέρμανση με τις πόλεις Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο. Τέλος, μίλησε για εξασφάλιση ετήσιων πόρων άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ από μισθώσεις δημοτικών εκτάσεων από φωτοβολταϊκά. «Σαφώς υπήρξαν αστοχίες και κάποιες δράσεις δεν προχώρησαν με την αναμενόμενη ταχύτητα, όμως η μεγάλη εικόνα για τον δήμο μας αρχίζει να αλλάζει» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τους στόχους του συνδυασμού για την επόμενη θητεία, ανέφερε πως θα αναδειχθεί ο δήμος ως εθνικός πόλος αειφορίας και καινοτομίας, αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου για καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, ενίσχυση και προσαρμογή της τοπικής οικονομίας στην απολιγνιτοποίηση, βελτίωση της ποιότητας περιβάλλοντος, ανάδειξη τοπικού πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

«Η θητεία μας στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει ότι έχουμε το όραμα, την γνώση την ικανότητα, την εμπειρία και την συνέπεια. Μπορούμε να σχεδιάσουμε, να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τον τόπο μας. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Απαιτούνται λύσεις και έργα άμεσα. Δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για πειραματισμούς και ανέφικτα σχέδια» είπε χαρακτηριστικά ο Λάζαρος Μαλούτας.

Απαντώντας σε ερώτηση του «Χ» να κάνει μια αυτοκριτική για το τι πιστεύει ότι έκανε λάθος κατά την διάρκεια της θητείας του, ο κ. Μαλούτας είπε πως «υπήρξε ένα επικοινωνιακό έλλειμμα και δεν μεταφέρθηκε το έργο μας στους πολίτες όπως έπρεπε. Συνεπώς θα ήθελα να συζητήσω και να μιλήσω με τους πολίτες περισσότερο» ανέφερε.

Μότο του συνδυασμού «Ενότητα» είναι «συνεχίζουμε μαζί, μαζί μπορούμε» με τον κ. Μαλούτα να ευχαριστεί τους συνεργάτες του για την βοήθεια στον εκλογικό δρόμο του ενός μήνα μέχρι τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση