Λάζαρος Μαλούτας: Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση ή αλλιώς… «Κοζάνη τόπος να ζεις»

2 Min Read

Απάντηση στην ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη Τόπος Να Ζεις σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023 του Δήμου Κοζάνης, εξέδωσε ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας.

Σε αυτήν αναφέρεται:

Στο βωμό των εντυπώσεων και της αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση προς τη Δημοτική Αρχή, ο κ. Κουζιάκης δεν καταφέρνει να κρύψει την έντονη προεκλογική ανασφάλεια που τον διακατέχει.

Εμφανώς επηρεασμένος από το άγχος των εκλογών του ερχόμενου Οκτώβρη που πλησιάζουν και προφανώς ανήμπορος να αναγνωρίσει τη δική μας συμβολή, υιοθέτησε και τηρεί μια στάση απόλυτου μηδενισμού και απαξίωσης της δουλειάς των στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, όχι μόνο για τη χρονιά που έρχεται αλλά και για αρκετές επόμενες.

Σε μία ακόμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή της Δευτέρας 12-12-2022, η παράταξη «Κοζάνη, τόπος να ζεις» δεν ήρθε για να ακούσει, αλλά μόνο για να πει. Δεν ήρθε για να ζητήσει διευκρινίσεις αλλά μόνο για να κάνει επικρίσεις, αποδεικνύοντας έτσι πως ούτε ως αντιπολίτευση δεν μπορεί να είναι χρήσιμη σε αυτό τον τόπο.

Πώς αλλιώς εξηγείται το συμπέρασμά  για  αποτυχία της Δημοτικής Αρχής στα ανταγωνιστικά προγράμματα, όταν στην πραγματικότητα στην τρέχουσα αυτοδιοικητική θητεία ο δήμος έχει πετύχει εντάξεις έργων σε αυτά, που ξεπερνούν τα 100 εκ. ευρώ;

Εκτός εάν στην πραγματικότητα στην Δημοτική Κίνηση δεν ξέρουν τι  σημαίνει «ανταγωνιστικά προγράμματα», οπότε και εκτίθενται λόγω άγνοιας…

Για την παράταξη του κ. Κουζιάκη, η διεκδίκηση   όταν συνοδεύεται από επιτυχία είναι ανταπόδοση και υποταγή.

Για την παράταξη του κ. Κουζιάκη, ο σχεδιασμός   και η αποτύπωση μιας ιδέας με συγκεκριμένες επιλογές και προτεραιότητες είναι εξαγγελίες προεκλογικής αντίληψης.

Πεντακάθαρος παλαιοκομματισμός στη ρητορική του κ. Κουζιάκη.

Του προτείνουμε, αντί να μιλά τόσο εύκολα για ψέματα και ασπρόμαυρες εναλλαγές, να ενημερώνεται καλύτερα.

Η προχθεσινή δημοσίευση για τα έργα ΣΔΙΤ 80 εκ. ευρώ στην περιοχή (shorturl.at/bduQU) είναι μια καλή αρχή για να μάθει να ξεχωρίζει το ρεαλισμό και την υλοποίηση οράματος, από την ουτοπία και την απόλυτη απραξία.

Κοζάνη Τόπος Να Ζεις: Φτωχό και πλασματικό το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κοζάνης για το 2023

 

 

Μοιραστείτε την είδηση