Λάζαρος Μαλούτας για Καλλιτεχνικό Διευθυντή ΔΗΠΕΘΕ: Θεωρώ πως οι λόγοι της απόφασης του Υπουργείου είναι άλλοι από αυτούς που επικαλείται το Υπουργείο

2 Min Read

Για την δεύτερη αρνητική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού προς το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για την επιλογή του Γιώτη Βασιλειάδη στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

” H απόφαση ξεκαθαρίζει οτι δεν δίνει τη σύμφωνη γνώμη για τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή εξαιτίας της διαδικασίας. Δαπανήσαμε 6 μήνες εξαιτίας του Υπουργείου Πολιτισμού. Μπορούμε να απολογούμαστε για πολλά αλλά όχι για την αργοπορία του Υπουργείο. Θεωρώ επίσης πως οι λόγοι της απόφασης του Υπουργείου είναι άλλοι από αυτούς που επικαλείται. Δεν θέλω να κάνω εικασίες αλλά μπορώ να παραθέσω μια σειρά αποφάσεων επιλογής Καλλιτεχνικού Διευθυντή από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης από το 2014 και μετά με πανομοιότυπες αποφάσεις. Όλες οι άλλες εγκρίθηκαν”.

- Advertisement -

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χάρης Κουζιάκης σημείωσε πως “τo θέμα του ΔΗΠΕΘΕ είναι σημαντικότερο από ότι παρουσιάζεται και ο Δήμαρχος το παρουσιάζει με ένα δικό του τρόπο. Είναι μισή αλήθεια η καθυστέρηση των 6 μηνών, η απόφαση ήρθε στις 18/3. Το γεγονός πως το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ δεν θέλησε να αποδεχτεί την απόφαση και την πραγματικότητα ήταν μια κατά το δοκούν ερμηνεία της απόφασης του Υπουργείου… Ο κ. Μαλούτας είχε πει πως θα αναλάβει την ευθύνη αν υπήρχε δεύτερη αρνητική απάντηση και αυτό περίμενα να γίνει σήμερα… Να αναλάβει την ευθύνη για το φιάσκο να μην έχει το ΔΗΠΕΘΕ για τόσο καιρό Καλλιτεχνικό Διευθυντή, να μην έχει καλλιτεχνικό έργο και φυσικά περιμέναμε παραιτήσεις στο ΔΗΠΕΘΕ”.

Για παραπλάνηση του Δημοτικού Συμβουλίου οτι το πρόβλημα θα είχε λυθεί μετά την αρχική αρνητική απάντηση  έκανε λόγο ο Φώτης Κεχαγιάς ενώ ο Κώστας Κυτίδης σημείωσε πως όλα έγιναν όπως έπρεπε και ζήτησε να μην απαξιώνεται το έργο του ΔΗΠΕΘΕ.

Γιάννης Κωσταρέλλας

Μοιραστείτε την είδηση