Λάζαρος Μαλούτας σε Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ

3 Min Read

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το εργοτάξιο της νέας Πανεπιστημιούπολης επισκέφθηκε ο επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ Λάζαρος Μαλούτας με υποψήφιους του Συνδυασμού.
Κατά τις επισκέψεις αυτές συναντήθηκαν με τους Πρυτάνεις των Ιδρυμάτων κ. Τουρλιδάκη και κ. Γκανάτσιος και με τον εργοταξιάρχη του έργου της Πανεπιστημιούπολης και υπ. Δημοτικό Σύμβουλο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ Γιώργο Τέλλιο, με τους οποίους είχαν την ευκαιρία διεξοδικής συζήτησης και ενημέρωσης.
Η πρόοδος της κατασκευής του έργου της Πανεπιστημιούπολης αφού ξεπέρασε τα προβλήματα που είχαν ανακύψει, έχει μπει πλέον σε κανονικούς ρυθμούς. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, κυρίως για εμάς που διεκδικήσαμε την ίδρυση του ΠΔΜ και υποστηρίξαμε όλες τις διαδικασίες για να βρίσκεται το έργο στο σημείο που είναι σήμερα.
Τα μέλη της ΕΝΌΤΗΤΑΣ ευχήθηκαν στους εργαζόμενους της κατασκευάστριας κοινοπραξίας ταχεία και ομαλή εξέλιξη του έργου.
Με τους Πρυτάνεις
Κατά τις συναντήσεις με τους δύο Πρυτάνεις και εν αναμονή της δημοσίευσης σε ΦΕΚ του νέου Νόμου που τροποποιεί το χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία, έκδηλος ήταν ο προβληματισμός για το μέλλον του νέου Ιδρύματος και τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.
Από την πλευρά του ο Λάζαρος Μαλούτας εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αποδυνάμωση της Κοζάνης ως εκπαιδευτικού κέντρου, δεδομένου ότι υπάρχει πολυδιάσπαση των νέων Πανεπιστημίων και ενισχύονται τα Πανεπιστημιακά τμήματα σε άλλες τέσσερις πόλεις.
Υπάρχει, είπε, άραγε άλλο τέτοιο προηγούμενο στην πατρίδα μας;
Είναι φανερή εξάλλου η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου και οι σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται, αφού νέα τμήματα ιδρύθηκαν με τροπολογία κατά τη συζήτηση στη Βουλή.
Από την πλευρά μας διατυπώσαμε έντονες επιφυλάξεις για το μέλλον του Ιδρύματος, δεδομένου ότι
-ιδρύονται νέες σχολές, ενώ η χρηματοδότηση της Γ΄βάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζει να μειώνεται
-ο αριθμός των νέων συνεχώς μειώνεται λόγω της υπογεννητικότητας
-η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση αποθαρρύνει τους νέους να σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους
Σε κάθε περίπτωση ο Λάζαρος Μαλούτας και τα στελέχη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ διαβεβαίωσαν τους Πρυτάνεις ότι το ισχυρό Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι ο κύριος άξονας της νέας αναπτυξιακής πορείας που έχει ο τόπος μας, δεδομένου ότι αποτελεί τον πυλώνα της καινοτομίας στην Περιφέρειά μας.
Στο πλαίσιο αυτό επαναβεβαιώθηκε η δέσμευση για τη στήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπως και κατά το παρελθόν, προκειμένου να ξεπερασθούν οι δυσκολίες και να επιτελέσει στο ακέραιο το αναπτυξιακό του έργο.

Μοιραστείτε την είδηση