Λάζαρος Μαλούτας: Σωστή η απολιγνιτοποίηση, πρόβλημα η ταχύτητα

1 Min Read

O Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό του υπενθύμισε την επίσκεψη του πριν από 13 χρόνια για τη ΔΙΑΔΥΜΑ και σημείωσε πως “εδώ στην Δυτική Μακεδονία είμαστε ικανοί να κάνουμε πρωτοπόρα πράγματα. Η κατεύθυνση προς την  απολιγνιτοποίηση είναι η σωστή, παγκόσμια κατευθυνόμαστε προς κλιματική ουδετερότητα. Το ζήτημα είναι της ταχύτητας. Η  απολιγνιτοποίηση εξελισεται ραγδαία. Η  λιγνιτική παραγωγή θα ήταν μονοψήφιος αν δεν είχαμε αύξηση τιμών φυσικού αέριου”.

Ο κ. Μαλούτας ανέφερε πως έχει γίνει σοβαρή δουλειά από τον επικεφαλής του ΣΔΑΚ Κωστή Μουσουρούλη και πρόσθεσε πως οι θέσεις εργασίας δημιουργούνται από τις επενδύσεις όμως οι επενδύσεις για να γίνουν χρειάζεται  έδαφος κι πρέπει να βοηθήσει η ΔΕΗ και το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για να βρεθούν οι γαίες για να εγκατασταθούν οι επιχείρησεις καθώς και να υπάρξει  απλοποίηση των διαδικασιών.

- Advertisement -

Έκανε ειδική αναφορά στην τηλεθέρμανση για την οποία σημείωσε πως το χρονοδιάγραμμα δεν βγαίνει. Ζήτησε να εγκριθεί η πρόταση ΣΔIT που κατέθεσε ο Δήμος Κοζάνης και να παραμείνει ο ενεργειακός χαρακτήρας της περιοχής.

Τέλος ζήτησε στήριξη για την ένταξη της Κοζάνης στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις, στη μετεγκατάσταση της Ακρινής ενώ υπογράμμισε πως τεκμηριωνεται η ανάγκη για νέο νοσοκομείο στον κόμβο της Εγνατίας.

xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση