Λεφτά «γιοκ» για την μετεγκατάσταση της Ακρινής είπε ο Σκρέκας σε Περιφερειάρχη και βουλευτές

2 Min Read

Ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την μετεγκατάσταση της Ακρινής διεμήνυσε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας στους βουλευτές και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που έγινε αμέσως μετά τη συζήτηση του θέματος στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Ο υπουργός είπε ότι χρήματα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν και δεσμεύτηκε για απαντητική επιστολή στο Δήμο Κοζάνης κι εκεί μείναμε. Εμείς είπαμε ότι όπως ο νόμος ψηφίστηκε, έτσι πρέπει και να εφαρμοστεί» ήταν τα λόγια του Περιφερειάρχη, ως απάντηση σε ερώτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θ. Καρυπίδη.

Να επαναλάβουμε ότι η υπόθεση της Ακρινής χρονίζει και το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση ενόψει της λήξης της δεκαετούς περιόδου μέσα στην οποία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τόσο ο Δήμος Κοζάνης, όσο και η Περιφέρεια συνεδρίασαν με το συγκεκριμένο θέμα στην ατζέντα, χωρίς, ωστόσο, να φαίνεται ότι η υπόθεση μπορεί σύντομα να τελεσφορήσει.

Παρουσία Σκρέκα στο Περιφερειακό ζήτησε ο Θ. Καρυπίδης

Ο Θ. Καρυπίδης, στο πλαίσιο της ίδιας συζήτησης, τόνισε ότι κρίνεται απαραίτητη η παρουσία του Υπουργού στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι στο θέμα των φωτοβολταϊκών και της χωροθέτησής  τέθηκε στον κ. Σκρέκα το ζήτημα, τόσο ως προς τη συνολική εικόνα, όσο και ως προς τις ειδικές περιπτώσεις, όπως των περιοχών ενδιαφέροντος κτηνοτρόφων ή της λίμνης.

«Έχει πάρει διαστάσεις το θέμα στην Αθήνα και ο Περιφερειάρχης φαίνεται ο κακός. Εμείς λέμε ξεκάθαρα λόγια και τα τεκμηριώνουμε. Ζητάμε να υπάρξει συγκερασμός των απόψεων με προτεραιότητα τους Δυτικομακεδόνες» τόνισε ο κ. Κασαπίδης.

Μοιραστείτε την είδηση