Λεία 10.000 ευρώ από τρεις απάτες στην Κοζάνη

2 Min Read

Συνελήφθησαν πέντε άτομα από την αστυνομία για τρεις απάτες

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά απάτης, είτε τηλεφωνικών είτε διαδικτυακών, που συμβαίνουν και στην Κοζάνη. Αυτή τη φορά η αστυνομία εξιχνίασε και συνέλαβε πέντε άτομα, τα οποία κατάφεραν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις να εξαπατήσουν πολίτες της περιοχής και να αποσπάσουν συνολικά 10.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απάτη μέσω τηλεφώνου που έγιναν τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2023 σε βάρος τριών πολιτών ηλικίας 67, 70 και 57 ετών.

Στην πρώτη περίπτωση, ο δράστης τηλεφώνησε στον 67χρονο και προσποιήθηκε ότι τηλεφωνεί από δημόσια υπηρεσία και τον έπεισε να μεταφέρει 1.780 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, του οποίου κάτοχος είναι 26χρονος αλλοδαπός.

Στην δεύτερη περίπτωση, ο δράστης τηλεφώνησε στον 70χρονο και προσποιήθηκε ότι είναι λογιστής λέγοντας πως για να καταβληθεί το επίδομα “MARKET PASS” χρειάζεται να μεταφέρει το ποσό των 4000 ευρώ. Η έρευνα της αστυνομίας έδειξε ότι, κάτοχος του τηλεφώνου που πραγματοποιήθηκε η επικοινωνία είναι 45χρονος αλλοδαπός, ενώ ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκε το χρηματικό ποσό ανήκει σε 21χρονο ημεδαπό.

Στην τρίτη περίπτωση με θύμα 57χρονο, ο δράστης χρησιμοποίησε ξανά την περίπτωση του “MASTER PASS” και με τον ίδιο τρόπο έπεισε το θύμα να μεταφέρει το ποσό των 4000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό. Η έρευνα έδειξε ότι κάτοχος του τηλεφώνου που πραγματοποιήθηκε η επικοινωνία είναι ένας 62χρονος αλλοδαπός, ενώ ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό ανήκει σε 22χρονο ημεδαπό.

Σε βάρος των πέντε ατόμων (ηλικίας 26,45, 62μ 21 και 22) σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης, κατά περίπτωση. Την προανάκριση για τις υποθέσεις είχε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,
Μοιραστείτε την είδηση