Λευτέρης Ιωάννιδης: Χαιρόμαστε που ο κ. Μαλουτας αναγνώρισε τη σημασία του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης

2 Min Read
Με ανάρτηση του ο πρώην δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης σχολίασε το άρθρο του δημάρχου Κοζάνης Λαζάρου Μαλούτα για τα έσοδα  από την κατανομή του 6% από τα δικαιώματα του CO2 στους ενεργειακούς Δήμους.
Αναλυτικά:
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο κ.Μαλούτας επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αναγνώρισε τη σημασία του Εθνικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για την περιοχή.
Ένα Ταμείο, που τεκμηριώσαμε,  διεκδικήσαμε και τελικά πετύχαμε την δημιουργία του,  που θα αποφέρει περίπου 63εκ. ευρώ στην περιοχή για τα πρώτα δύο χρόνια από την κατανομή του 6% των εσόδων από τα δικαιώματα του CO2.
Και χαιρόμαστε επίσης που συμφωνεί μαζί μας για την ανάγκη της βέλτιστης αξιοποίησης αυτών των πόρων, αλλά κυρίως για την ανάγκη να συνεχιστεί αυτή η γραμμή χρηματοδότησης και μετά το 2020.
Αντιλαμβανόμαστε πως αυτή η τοποθέτηση του αποτελεί μια πρώτη έμμεση αναγνώριση της σημασίας όλων των σχετικών μας πρωτοβουλιών την περίοδο 2015 – 2019 όταν ο κ. Μαλούτας τότε μας κατηγορούσε για έλλειψη σχεδίου, πρωτοβουλιών και ότι προχωράμε σε κινήσεις εντυπωσιασμού.
Αναμένουμε πλέον τις δικές του πρωτοβουλίες αντίστοιχες με αυτές που έγιναν την προηγούμενο περίοδο στα αποτελέσματα της οποίας πλέον αναφέρονται όλο και περισσότεροι.

Εμείς, αντίθετα με ότι έγινε την περασμένη πενταετία, θα στηρίξουμε ότι καλό γίνεται για τον τόπο και δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

Μοιραστείτε την είδηση