Λίγες ώρες πριν την κάλπη της 8ης Οκτώβρη. Της Τίνας Κουζιάκη, υποψήφιας Δημάρχου Κοζάνης με τη Λαϊκή Συσπείρωση

4 Min Read

Λίγες ώρες πριν την κάλπη στις 8 Οκτώβρη, ο καθένας και η καθεμιά πρέπει να κάνει ως κριτήριο ψήφου το σύνολο των σύγχρονων αναγκών για ζωή, μόρφωση, δουλειά. Το μόνο θετικό αποτέλεσμα θα είναι να προκύψουν ακόμα περισσότεροι αγωνιστές-εκλεγμένοι, με πιο δυνατή τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Όσοι ασφυκτιούν με τη σημερινή κατάσταση και σκέφτονται πως «κάτι πρέπει να γίνει», που προβληματίζονται όταν τους καλούν να «προσαρμοστούν στα δεδομένα» και πως η βαρβαρότητα που βιώνουν σήμερα είναι δήθεν «σύγχρονος ρεαλισμός», πρέπει να πάνε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, να ενισχύσουν παντού, ακόμα περισσότερο, το ΚΚΕ.

- Advertisement -

Τη Λαϊκή Συσπείρωση, και τους υποψήφιούς της, τους γνωρίζουν. Αποτέλεσαν τη μοναδική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην εχθρική πολιτική σε όλα τα επίπεδα, σε Δήμο, Περιφέρεια. Αποτέλεσαν το μοναδικό «αντίπαλο δέος», μέσα και έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια, απέναντι στην ομοφωνία για το προχώρημα της βάρβαρης για τους πολλούς πράσινης καπιταλιστικής μετάβασης, που μας γέμισε ενεργειακή φτώχεια, ανεργία και υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Έφεραν στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες των πολλών, για σύγχρονα και δωρεάν σχολεία, για σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν δομές υγείας, την ώρα που οι υπόλοιποι προετοίμαζαν το έδαφος για να υποδεχθούν τις «πράσινες» μπίζνες και «σμπαράλιαζαν» τα πάντα. Ήταν στο πλάι των διεκδικήσεων των εργαζόμενων, σε όλους του χώρους, κόντρα στη μισοδουλειά και τη μισοζωή, στις απολύσεις, στις ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, στους αγώνες για να αυξήσεις, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Δίπλα στους φοιτητές που πάλευαν για σύγχρονες σπουδές και δικαιώματα. Πάλεψαν μαζί με τους μικρούς επαγγελματίες της πόλης που δεν αντέχουν άλλα βάρη και γνωρίζουν πως κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς και εξώσεις από το κηνύγι της κυβέρνησης και των τραπεζών. Βγήκαν στα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών που διεκδικούσαν μέτρα για την εξασφάλιση του εισοδήματος τους.

Αυτοί είμαστε. Γιατί όταν τάσσεσαι υπέρ των αναγκών των πολλών, όταν δε θεωρείς το δικαίωμα στην άθληση, σε ασφαλή και σύγχρονα σχολεία, τη στήριξη των λαϊκών οικογενειών για παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, όταν δεν υπερασπίζεσαι την εχθρική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, όταν δεν υποτάσσεσαι στις «επιλέξιμες δαπάνες» των ΕΣΠΑ και των διαφόρων ταμείων, όταν δεν υποκλίνεσαι στα κέρδη των εταιρειών και των εργολάβων, όταν παλεύεις για μια κοινωνία που ο λαός θα κάνει κουμάντο στον τόπο του, για τις δικές του ανάγκες, τότε μόνο μπορείς να υπερασπιστείς τα σύγχρονα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας, των εργαζόμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων.

Για αυτό και η ψήφος στις εκλογές, αποτελεί «επένδυση». Ή θα επενδύσουμε με την ψήφο μας στο δυνάμωμα της πάλης των εργαζόμενων και του λαού, δυναμώνοντας περισσότερο το Λαϊκή Συσπείρωση, που θα αποτελέσει στήριγμα και εγγύηση στις δίκαιες αγωνίες και διεκδικήσεις, ή θα δώσουμε στήριξη και ανοχή σε ένα σχέδιο που θυσιάζει τις ανάγκες μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ψηφίζουμε, ενισχύουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση. Φωτίζουμε με την ψήφο μας έναν άλλο δρόμο, που πρέπει να βαδίσει ο λαός, σε σύγκρουση με την «κανονικότητα» των κερδών για τους λίγους και της μιζέριας για τους πολλούς.

Μοιραστείτε την είδηση