Λογοτεχνικό Αναλόγιο “ἦν δὲ ἐν τῷ τόπῳ κῆπος” το Σάββατο 20 Απριλίου στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας

2 Min Read

Το καθ΄ οδόν του Χριστού προς το Σταυρό και την Ανάσταση, είναι το θέμα του λογοτεχνικού αναλογίου, που θα γίνει στο Παλαιοντολογικό & Ιστορικό μουσείο Πτολεμαϊδας.

- Advertisement -

Σε θυμάμαι. Ναι, σε θυμάμαι. Είσαι Εκείνος. Ό,τι έγραψαν σε κείνο το ξύλο. Εγώ δεν ξέρω. Τον κήπο μου μονάχα ξέρω. Είναι κήπος εδώ, βλέπεις; Όλα τα χρόνια μου εδώ. Χώμα και λόφοι -τα βουνά μου, Κύριε. Και δέντρα. Δέντρα φυλλοβόλα. Όλα φυλλοβόλα. Χώμα, Κύριε. Πολύ χώμα. Όλη η μέρα μες στο χώμα. Κι όλο να το περιμένω. Κάπως να βλαστήσει. Όμως αργεί, Κύριε. Το χώμα εδώ αργεί πολύ. Δεν ξέρω για τους άλλους κήπους. Όμως εδώ το χώμα κοιμάται, Κύριε.

….

Όλοι ήρθαν στον κήπο. Όλοι να μιλήσουν για σένα. Άνθισαν. Άνθισαν όλα απόψε. Το βλέπεις. Άνθισε το σκοτάδι. Και τα λουλούδια, Κύριε. Η Δανάη, η Μαρία, η Καλλιόπη, η Μαρία, η Κατερίνα, η Μαρία, η Ζωγραφιά. Μυρόβλησαν τον κήπο σου, Κύριε. Άνθισαν κι οι πέτρες.

 

Στον κήπο εισέρχονται οι

Κώστας Μόντης, Hans Christian Andersen, Oscar Wilde,   Rainer-Maria Rilke, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Ρωμανός ο Μελωδός, Migel De Unamuno, Στυλιανός Λεωνής

 

μέσα από τις

Καλλιόπη Αβραμίδου, Μαρία Ανδρεάδου, Δανάη-Ελένη Παπαδοπούλου, Μαρία Κατσάλη, Κατερίνα Ιωσηφίδου,     Μαρία Προβίδα, Ζωγραφιά Αδαμίδου.

 

με την πολύτιμη βοήθεια

του 3ο Γυμνασίου Πτολεμαΐδας

και του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας

επιμέλεια:

Όλγα Ντέλλα

 

 

 

Σάββατο 20 Απριλίου 2019, ώρα 20:00

Στο Παλαιοντολογικό & Ιστορικό μουσείο Πτολεμαϊδας

 

 

Είσοδος Ελεύθερη

Μοιραστείτε την είδηση