«Λούκα» μια παιδική ταινία που δεν πρέπει να χάσετε – Προβάλλεται για δεύτερη εβδομάδα στο «Ολύμπιον»

1 Min Read

Με τρυφερότητα και χιούμορ, το animation «Λούκα» που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, είναι μια ιστορία ενηλικίωσης ενός νεαρού αγοριού που ζει ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο παγωτά, ιταλικές ατάκες, πάστα κι ατελείωτες βόλτες με βέσπα σε μια παραθαλάσσια πόλη της Ιταλικής Ριβιέρας.

Το «Λούκα» σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, καθώς εκτυλίσσεται σ’ ένα όμορφο παραθαλάσσιο ιταλικό χωριό κι έχει πρωταγωνιστές τρία παιδιά διαφορετικά. Μιλά για την αποδοχή, τη φιλία, τη διαφορετικότητα, χωρίς διδακτισμό, αλλά με πολλή αγάπη, τόση που στο τέλος δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα δάκρυά σου.

Τρία παιδιά καταφέρνουν να δείξουν ότι η συνεργασία και η αγάπη μπορούν να νικήσουν την «αυτοκρατορία του κακού» που εκπροσωπεί ο αλαζόνας νταής του χωριού, ο οποίος μπορεί να τρομοκρατεί τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά όχι και την απολαυστική και τσαούσα Τζούλια που παίρνει υπό την προστασία της τα δύο αγόρια. Το «Λούκα» έχει τα απαραίτητα υλικά της φαντασμαγορικής περιπέτειας που ενώνει δύο ξένους κόσμους και καταφέρνει να ενσωματώσει υποδειγματικά το χιούμορ και την αγωνία στο απόλυτα συνεπές και αρκετά ψαγμένο σενάριο.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση