Μ. Στεργίου: «Στο και πέντε καλούμαστε να οργανώσουμε την φιλοξενία 100 ανθρώπων»

3 Min Read

Την απόλυτη δυσαρέσκειά του για την απόφαση έλευσης ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε ξενοδοχείο του Βελβεντού, εξέφρασε το βράδυ της Τρίτης το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του. Όπως τόνισε μιλώντας στον «Χ» ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε ερήμην της τοπικής κοινωνίας .

«Ο Δήμος δεν είχε καμία ενημέρωση. Ενημερωθήκαμε από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Σολιντάριτι Νάου (Solidarity Now – Αλληλεγγύη Τώρα) το βράδυ της Δευτέρας και αμέσως συγκαλέσαμε δημοτικό συμβούλιο για να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία. Η απόφαση να έρθουν περίπου 100 πρόσφυγες πάρθηκε μεταξύ του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, του Υπουργείου Μετανάστευσης και του ξενοδόχου» τόνισε ο κ. Στεργίου.

- Advertisement -
Ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου

Οι ανήλικοι πρόσφυγες που αναμένονταν να φτάσουν στο Βελβεντό το μεσημέρι της Τετάρτης είναι 70 και 30 συνοδοί. Θα φιλοξενηθούν για δύο μήνες στο ξενοδοχείο «Αγνάτι» και σύμφωνα με τους αρμόδιους θα μπουν σε 10ημερη καραντίνα. Ο Δήμος Βελβεντού ζητά από τους εμπλεκόμενους να βεβαιώσουν με πιστοποιητικά υγείας πως έχει γίνει έλεγχος για κορωνοϊό. Οι πρόσφυγες μετά από δυο μήνες θα αναχωρήσουν, σύμφωνα με την Ειδική Γραμματέα Πολιτικής Μετανάστευσης και Ασύλου Ειρήνη Αγαπηδάκη, για Γερμανία και Γαλλία.

Το ξενοδοχείο “Αγνάντι” που θα φιλοξενηθούν οι ανήλικοι πρόσφυγες

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, τέθηκαν και θέματα ασφάλειας. Σύμφωνα με τον κ. Στεργίου πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η ανυπαρξία όποιου κινδύνου και για τα παιδιά και για τους κατοίκους. «Πρόκειται για ανήλικα παιδιά και θέλουμε να είναι ασφαλή. Ήρθαμε σε επαφή με την αστυνομία και συμφωνήσαμε να βρίσκεται στον χώρο. Επίσης ζητήσαμε και την συνδρομή της Πυροσβεστικής για να υπάρχει μέριμνα και παρακολούθηση της περιοχής γιατί το ξενοδοχείο βρίσκεται στην αρχή του δασικού συμπλέγματος»

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε ομόφωνα την μη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας από τους αρμόδιους αφού ο Δήμος καλείται να οργανώσει την φιλοξενία περίπου 100 ανθρώπων στο και πέντε. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου δεσμεύτηκε πως δεν θα φιλοξενήσει εκ νέου άλλο κόσμο καθώς υπάρχει έλλειψη καταλυμάτων στην περιοχή.

Αργυρώ Ξανθοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση