Μαλούτας και Κασαπίδης ζητούν debate

4 Min Read

Καμία διάθεση για συμμετοχή από Κοκκαλιάρη και Αμανατίδη

Κριτική στον επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για την Κοζάνη» Γιάννη Κοκκαλιάρη ασκεί ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενότητα» Λάζαρος Μαλούτας, για την μη διάθεση του πρώτου να συμμετάσχει σε τηλεοπτική μονομαχία για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Κοζάνης. Από την Τρίτη, τα τηλέφωνα για διενέργεια debate έγιναν από το Top Channel προς τους δύο διεκδικητές του Δήμου καθώς και στους δύο διεκδικητές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ωστόσο οι κ. Κοκκαλιάρης και Αμανατίδης αρνήθηκαν ευγενικά και τονίζουν πως το προεκλογικό πρόγραμμα είναι σφιχτό για να θυσιαστεί δύο 24ωρα πριν την κρίσιμη κάλπη.

Την Τετάρτη, ο κ. Μαλούτας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αφήνει αιχμές κατά του κ. Κοκκαλιάρη ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του. «Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών, προχωρήσαμε στην αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο debate που οργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός TOP Channel, θεωρώντας χρήσιμο για τους δημότες να ακούσουν τις προτάσεις μας και να συγκρίνουν τα προγράμματα όσων συνδυασμών διαθέτουν. Στο debate αυτό, όλοι οι συμμετέχοντες υποψήφιοι δήμαρχοι δώσαμε μια υπόσχεση, ότι θα επαναλάβουμε τη διαδικασία σε περίπτωση που υπάρξει επαναληπτική εκλογή. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας δηλώνουμε παρόντες για τη συμμετοχή σε ένα νέο debate, ώστε οι δημότες να μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Είμαστε άλλωστε μόλις δύο υποψήφιοι και θα υπάρχει χρόνος να τοποθετηθεί ο καθένας επαρκώς για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο. Περιμένουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαλούτας.

Με ανάρτηση του απάντησε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Μαζί για την Κοζάνη Γιάννης Ιωαννίδης.

“Επειδή κάποιοι έχουν κοντή μνήμη και προσπαθούν, ατυχώς βέβαια, να δημιουργήσουν εντυπώσεις, να θυμίσω ότι το 2019, όταν ο κ. Μαλούτας είχε προσκληθεί, από τον έτερο συνδιεκδικητή του δημαρχιακού θώκου Λευτέρη Ιωαννίδη σε debate, στο πλαίσιο της 2ης Κυριακής, σφύριζε αδιάφορα και έκανε σαν να μην άκουγε…

Σήμερα εντελώς ξαφνικά έγινε τιμητής των debates!

Όπως και τότε (όπως τότε έλεγε και εκείνος), έτσι και τώρα, έγιναν πολλά debates (περισσότερα από 4 αν θυμάμαι καλά), στα οποία συμμετείχε ο επικεφαλής μας, παρουσιάζοντας τις θέσεις μας, απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις σε σχέση με το πρόγραμμά μας, αλλά και επί προσωπικών ζητημάτων.

Είναι ευκόλως κατανοητό, πως ο μόνος λόγος που κάποιος επιθυμεί μια εκ νέου παρόμοια συζήτηση, δεν είναι για την ουσία, αλλά μόνο για τις εντυπώσεις και ενδεχομένως επειδή κάτι τον ανησυχεί.

Σε αυτή την ανησυχία τους θα βάλουν τέλος οι πολίτες με την ψήφο τους την Κυριακή 15 Οκτωβρίου…”

Από την πλευρά Κασαπίδη, ανακοίνωση δεν υπάρχει όμως το περιβάλλον του νυν Περιφερειάρχη και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, δεν χάνουν την ευκαιρία να καυτηριάσουν την στάση του κ. Αμανατίδη να μην συμμετάσχει στην τηλεοπτική αναμέτρηση της περασμένης Παρασκευής. Το ίδιο κάνουν και τώρα και μάλιστα συντεταγμένα, αφού στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «με ένα στόμα μια φωνή» καλούν τον κ. Αμανατίδη σε debate.

Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, από τα δυο επιτελεία δεν υπήρχε καμία διάθεση για συμμετοχή σε τηλεοπτική αναμέτρηση και δεν διαφαίνεται πως αυτό θα αλλάξει μέχρι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

Μοιραστείτε την είδηση