Μαλούτας: «Πρασινίζει» η Τηλεθέρμανση Κοζάνης

2 Min Read

Σε… πράσινο θέλει να μετατρέψει το σύστημα τηλεθέρμανσης Κοζάνης ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την πρόσκληση ένταξης του δήμου στο δίκτυο «Πόλις». Στόχος είναι το «πρασίνισμα» των αιχμών της τηλεθέρμανσης, ώστε να μην υπάρχει η ανάγκη να χρησιμοποιείται πετρέλαιο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τρίτη, ο Δήμαρχος Κοζάνης είπε πως η νέα παροχή σύμβασης με την ΔΕΗ θα γυρίσει «σελίδα» την Τηλεθέρμανση με επέκταση του δικτύου και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα, τα οποία μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν λόγω μη επάρκειας θερμικής ενέργειας. «Το να επεκτείνουμε την τηλεθέρμανση καίγοντας πετρέλαιο, δε γινόταν, καθώς υπήρχε αδυναμία επάρκειας, αλλά ήταν εξαιρετικά δαπανηρό και μη αποδοτικό» » τόνισε ο κ. Μαλούτας. 

- Advertisement -

Ο κ. Μαλούτας ανέφερε πως έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος από τη ΔΕΗ για την κατασκευή της μονάδας ΣΗΘΥΑ και σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση. Σημείωσε πως εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση των έργων διασύνδεσης, ώστε να λειτουργήσει ενιαία το δίκτυο για τις τρεις τηλεθερμάνσεις, με πρόσκληση του ΥΜΕΠΕΡΑΑ. «Όταν βγαίνει μια πρόσκληση και απευθύνεται σε ένα φορέα, αυτό ισοδυναμεί με ένταξη. Η συγκεκριμένη θα ακολουθήσει περίπου σε ένα μήνα. Το θεωρούμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση γιατί δεν μπορεί κανένας άλλος, να υποβάλλει πρόταση. Υπάρχει πλέον ένα ξεκάθαρο σενάριο για το μέλλον της τηλεθέρμανσης, το σχέδιο του 2020 είναι σε όλες του τις διαστάσεις υπό εξέλιξη» τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης.

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο κ. Μαλούτας, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, υπάρχει ήδη εργοτάξιο στα ανατολικά μέρη του Δήμου Εορδαίας, για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου.

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση