Μαλούτας: «Τρέχουν» οι εξελίξεις για την Ακρινή. Για επιχείρηση παραγκωνισμού του εκλεγμένου Προέδρου έκανε λόγο ο Χάρης Κουζιάκης

4 Min Read

Την προστασία της διαδικασίας εκπόνησης και διαβούλευσης της εναλλακτικής -αντί της μετεγκατάστασης- πρότασης που είναι υπό διαμόρφωση για την Ακρινή, ζήτησε το βράδυ της Πέμπτης από το Δημοτικό Συμβούλιο, το μέλος του τοπικού συμβουλίου Ακρινής Χαράλαμπος Πουτογλίδης. Ο κ. Πουτογλίδης μιλώντας στο όργανο, αναφέρθηκε στη δημόσια αλληλογραφία μεταξύ του ίδιου, του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» Χάρη Κουζιάκη, του πρώην Δημάρχου Λευτέρη Ιωαννίδη και του προέδρου του χωριού Χάρη Καζαντσίδη, σχετικά με τις συναντήσεις με κυβερνητικά και μη στελέχη, με θέμα την υπό διαμόρφωση πρόταση.

«Αυτά που διαβάζουμε δεν τιμούν κανέναν και πρόκειται για πολιτικό λαϊκισμό και χυδαιότητα σε μια περίοδο που πρέπει να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του χωριού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουτογλίδης, ο οποίος είπε πως οι κατηγορίες σε βάρος του, καθώς και των υπολοίπων μελών του τοπικού συμβουλίου για «θεσμικές εκτροπές, συναντήσεις και συμβούλια εν κρυπτώ και πρόκληση εντάσεων» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Ό,τι γίνεται, γίνεται με την σύμφωνη γνώμη του τοπικού συμβουλίου, το οποίο ομόφωνα κατέληξε σε μια βελτιωτική πρόταση. Να πω ότι ο Πρόεδρος του χωριού αν και κλήθηκε σε επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας, δεν θέλησε να παραβρεθεί και στη συνέχεια όλοι μαζί καταλήξαμε σε μια ενιαία πρόταση. Όσοι μιλούν για κρυφές συναντήσεις και συμφωνίες, αν έχουν στοιχεία, να τα πουν με ονόματα και λεπτομέρειες και να μην ρίχνουν λάδι στην φωτιά ειδικά αυτή την περίοδο. Ό,τι και αν γίνει, θα το αποφασίσει η κοινωνία της Ακρινής και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει ξεσπάσει τόσο μεγάλη πολιτική μανία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουτογλίδης.

Από την μεριά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χάρης Κουζιάκης μίλησε για προσπάθεια παραγκωνισμού του εκλεγμένου Προέδρου Χάρη Καζαντσίδη, ο οποίος μπορεί να μην έχει την πλειοψηφία στο τοπικό συμβούλιο, αλλά θα πρέπει να εκπροσωπεί το χωριό σε κάθε είδους συζήτηση που γίνεται. «Το να έρχεται ο κάθε σύμβουλος και να κατηγορεί τον εκλεγμένο πρόεδρο του χωριού αφήνοντας αιχμές για τις πολιτικές θέσεις παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, δεν τιμά ούτε τον θεσμό ούτε και την λειτουργία του. Το γεγονός είναι πως η θεσμική εκτροπή συνεχίζεται και κάποιοι στην Ακρινή θεωρούν πως είναι βασιλικότεροι του βασιλέως, χωρίς να δέχονται την εκπροσώπηση του Προέδρου. Ας προσπαθήσουμε για την ενότητα του χωριού που παρουσιάζεται διχασμένο σήμερα κι ας κάνουμε ότι μπορούμε για το καλύτερο μέλλον του» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουζιάκης.

Υπέρ μιας εκτενούς συζήτησης σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, τάχθηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας. «Σε αυτόν τον χώρο έχει το δικαίωμα να πάρει το λόγο  κάθε πολίτης, πόσο μάλλον αν έχει εκλεγεί. Το ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ακρινής είναι φανερό ότι ενδιαφέρει πρωτίστως τους κατοίκους. Οι εξελίξεις τρέχουν και θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα και εύχομαι να έχουμε τον χρόνο να συζητήσουμε σε επόμενη συνεδρίαση» είπε ο ίδιος.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση