«Μαμά θέλω να γίνω μουσικός»- Την Τετάρτη η όπερα «παστίτσιο» της Music Art

2 Min Read

Τη δική της όπερα δημιούργησε η Music Art και θα την παρουσιάσει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στη σκηνή του ΔηΠε Θεάτρου Κοζάνης.
Το κείμενο της όπερας εμπνεύστηκε η Θεοδώρα Σάκκουλα που μαζί με τους συμμαθητές της στο ωδείο δημιούργησαν ένα έργο με ενδιαφέρουσα πλοκή.
Ο τίτλος της όπερας είναι «Μαμά θα γίνω μουσικός» και αφορά μια μαμά που είναι γιατρός και θέλει και η κόρη της να ακολουθήσει τη δική της καριέρα. Η μαμά τρελαίνεται με την ιδέα ότι η κόρη της θέλει να γίνει μουσικός, ενώ αρνείται να πάει στις συναυλίες που συμμετέχει η κόρη της που σπουδάζει βιολοντσέλο. Ένα βράδυ στον ύπνο της μαμάς εμφανίζονται μεγάλοι συνθέτες και κάνουν έναν διαφωτιστικό διάλογο μαζί της.
Το έργο πραγματεύεται τη σχέση γονιού και παιδιού και την τάση που έχουν συχνά οι γονείς να επιβάλουν τα δικά τους θέλω στα παιδιά τους, σύμφωνα με τα πρότυπα που επικρατούν, χωρίς να ακούν τις επιθυμίες τους.
Η όπερα είναι σε τρεις σκηνές και είναι «παστίτσιο», αφού την συνθέτουν διαφορετικά κομμάτια.
«Πάντα μας αρέσει να δίνουμε κάτι περισσότερο στους σπουδαστές μας και γι’ αυτό τους προτείναμε να γράψουν το καλοκαίρι κείμενο, το οποίο στη συνέχεια επενδύσαμε μουσικά με έργα διαφορετικών συνθετών και γι’ αυτό το λόγο λέγεται όπερα παστίτσιο» αναφέρει ο υπεύθυνος σπουδών Στέλιος Καραγιαννίδης.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση