Μανώλης Κουτσοσίμος: Κατατέθηκε η ρύθμιση για τη στελέχωση του «Βοήθεια στο σπίτι»

2 Min Read

Κατατέθηκε σήμερα στη βουλή των Ελλήνων η τροπολογία για την πρόσληψη 3.200 εργαζομένων για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Πρόκειται για θέσεις μόνιμου προσωπικού – οι οποίες θα καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ και θα κατανεμηθούν στις δομές των δήμων όλης της χώρας και η προκήρυξη θα γίνει άμεσα και με μέριμνα να αναγνωριστεί στο μέγιστο βαθμό η προϋπηρεσία και η εμπειρία.
Πρόκειται για μια πράξη ευθύνης, τόσο έναντι των συμπολιτών μας που έχουν απόλυτη ανάγκη της φροντίδας που παρέχει το πρόγραμμα, όσο όμως και έναντι των εργαζομένων, που για 18 ολόκληρα χρόνια επιτελούν πολύτιμο κοινωνικό έργο, ευρισκόμενοι στον αέρα, με συμβάσεις που καλύπτονται είτε από ΕΣΠΑ, είτε ειδικούς λογαριασμούς είτε άλλες πηγές χρηματοδότησης.
Στο Δήμο Κοζάνης τον Σεπτέμβρη του 2014 που αναλάβαμε βρήκαμε τους εργαζόμενους με μια ιδιότυπη ομηρία και απλήρωτους για 4 μήνες .
Από τότε μέχρι και σήμερα οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ πληρώνονται κανονικά κάθε μήνα στέλνοντας στο χρονοντούλαπο την αγωνία και την ανασφάλεια τους που είχαν την προηγούμενη περίοδο για το πώς θα ζήσουν τις οικογένειες τους απλήρωτοι.
Ξεκινήσαμε τη σταδιακή αντικατάσταση του γερασμένου στόλου όχι με επιδοτήσεις αλλά με δαπάνες της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης επενδύοντας στην ασφάλεια στις μετακινήσεις των εργαζομένων .
Εξοπλίζουμε συνεχώς τη δομή με τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε οι εργαζόμενοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τρίτη ηλικία με τον καλλίτερο τρόπο.
Συνεργαζόμαστε με τη δομή με εκδηλώσεις για την τρίτη ηλικία αλλά και τον εντοπισμό της ακραίας φτώχιας και την αντιμετώπιση της.
Η σημερινή τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή έρχεται να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει την κανονικότητα με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας για μια δομή χρήσιμη και αναγκαία για την κοινωνία.

Μανώλης Κουτσοσίμος
Δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Κοζάνης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση