Μαρία & Ευφροσύνη Στεργίου: Συμμετοχή στο 27ο Παγκόσμιο Αθλητιατρικό Συνέδριο της FIFA στη Βαρκελώνη

2 Min Read


Για τρίτη συνεχή χρονιά η βελβεντινή φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Στεργίου, με έδρα τη Σιάτιστα, συμμετείχε στο παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο που και φέτος οργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (F.I.F.A.) και πραγματοποιήθηκε στο διάσημο στάδιο Camp Nou της Βαρκελώνης στις 2 έως 4 Ιουνίου 2018.
Η Μαρία Στεργίου συμμετείχε ως εισηγήτρια στο συνέδριο με θέμα: «Multiple injuries in football: A physical therapy outcome through proper core evaluation and treatment». Η ομιλία της αφορούσε την προσωπική της προσέγγιση σε πολλαπλούς τραυματισμούς των κάτω άκρων ποδοσφαιριστών (της ομάδας της Σιάτιστας) που δια μέσω της ορθής αξιολόγησης και της εξειδικευμένης θεραπείας επετεύχθη άμεση, ταχύρρυθμη και πλήρης αποκατάστασή τους.
Επίσης σε συνεργασία με την φυσικοθεραπεύτρια Ευφροσύνη Στεργίου παρουσίασαν με μορφή αφίσας την εργασία: «Neuromuscular control and rehabilitation approach of the foot and ankle recovering from acute injury». Η συγκεκριμένη ερευνητική εργασία αφορούσε τον ρόλο του νευρομυϊκού ελέγχου και τη στοχευμένη φυσικοθεραπευτική προσέγγιση και αποκατάσταση (της ποδοκνημικής και του αστραγάλου) μετά από άμεσο τραυματισμό σε ποδοσφαιρικό αγώνα.
Τέλος και οι δυο εργασίες κατέλαβαν μία θέση στο κορυφαίο βιβλίο συγγραφέων του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης & Έρευνας της Isokinetik Bologna με συντάκτες τους Roi G.S. και Della Villa S.
Το συνέδριο αυτό, με 2500 – 3000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, αποτελεί σημείο αναφοράς παγκοσμίως για το χώρο της ιατρικής του ποδοσφαίρου. Εκεί παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες εξελίξεις από τους σημαντικότερους επιστήμονες του χώρου.

Μοιραστείτε την είδηση