Ματαιώθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων , με παρέμβαση της αστυνομίας, η διεξαγωγή του άτυπου δημοψηφίσματος στη Μεσιανή

3 Min Read
Ματαιώθηκε, με παρέμβαση της αστυνομίας, η διεξαγωγή του άτυπου δημοψηφίσματος στη Μεσιανή, στο πλαίσιο τήρησης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία που ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπως ανέφερε το kozan.gr.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου αναφέρει τα εξής:
Με την υπ’αριθμ.36/15.04.2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η διενέργεια «άτυπου δημοψηφίσματος» σήμερα Κυριακή 25 Απριλίου 2021, με θέμα το δάσος της Μεσιανής και μοναδικό ερώτημα «ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΙΑΝΗΣ».
Η άποψη μου ήταν ξεκάθαρη από την αρχή.
ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ.
Αναγνωρίζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο ως το ανώτατο συλλογικό όργανο, πρότεινα κατά τη σχετική συνεδρίαση να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού λάβει πρώτα τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.
Ουδέποτε όμως υπέδειξα ως διαδικασία τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ακόμη και άτυπου, όπως χαρακτηρίστηκε από τις λοιπές παρατάξεις.
Αφενός διότι δεν προβλέπεται από την νομοθεσία η διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος, γεγονός που κατά την τελευταία συνεδρίαση της 11μελους Επιτροπής υπήρξε σχετική τοποθέτηση αφετέρο δε διότι τα έκτακτα μέτρα
προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, έτσι όπως ανακοινώνονται κάθε φορά από την Πολιτεία δεν επιτρέπουν τον συγχρωτισμό καθώς και οποιασδήποτε μορφής συνάθροιση.
Η νομοθεσία όμως είναι σαφής.
Ο Δήμαρχος εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι απόψεις μου και η στάση μου διαφοροποιείται από τη βούληση του Σώματος. Ωστόσο, ουδέποτε άφησα ανεκτέλεστη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγνωρίζοντας πλήρως τον θεσμικό μου ρόλο.
Βρέθηκα λοιπόν στη θέση να προσπαθώ να εκτελέσω μια απόφαση δίχως νομικό υπόβαθρο.
Οι δε λοιπές παρατάξεις, είτε δια της σιωπής τους είτε δια των πομπωδών αναρτήσεων τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δυο μέρες πριν τη διενέργεια του δημοψηφίσματος – μιας διαδικασίας που οι ίδιοι υπέδειξαν – καλούσαν τη δημοτική αρχή «να πράξει» ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.
Και ερωτώ;
Γιατί ενώ από το διάστημα της λήψης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου έως τη διενέργεια του δημοψηφίσματος δεν διαφοροποιήθηκαν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, δεν υπήρχε κανένας προβληματισμός για την διεξαγωγή της διαδικασίας, παρά μόνο δυο μέρες πριν;
Γιατί κάποιοι επιλέγουν να δυναμιτίσουν το κλίμα στην τοπική κοινωνία;
Γιατί κάποιοι προσπαθούν υπόγεια να αναιρέσουν τις αποφάσεις τους, όπως αυτές καταγράφονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, επειδή δεν έχουν το θάρρος να πουν αυτό που πραγματικά θέλουν;
Μάλλον δεν τους ενδιαφέρει ούτε το δάσος ούτε η τοπική κοινωνία.
Το μοναδικό που τους ενδιαφέρει είναι να διαφοροποιηθούν από την απόφαση την οποία αυτοί έλαβαν, προκειμένου να οδηγήσουν το Δήμαρχο και κατά συνέπεια τη Δημοτική Αρχή σε ολισθήματα, αποφεύγοντας να αναλογιστούν το βάρος της θέσης τους.
Δεν θα τα καταφέρουν.
Χ
Μοιραστείτε την είδηση