Μαθήματα τοποθέτησης αντιολισθητικών αλυσίδων από το υπουργείο Μεταφορών

2 Min Read

«Μαθήματα» τοποθέτησης αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα, προγραμματίζει για τους οδηγούς το υπουργείο Μεταφορών. Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος είπε πως οι περισσότεροι οδηγοί, δυστυχώς, δεν γνωρίζουν πως να τοποθετούν και να αφαιρούν από τα ελαστικά τους τις αλυσίδες και ούτε πως να κινούνται με αυτές σε συνθήκες χιονιά και παγετού.

Το υπουργείο προχωρά σε ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις σε διάφορους δήμους της χώρας, προκειμένου οι οδηγοί να γνωρίζουν τις διαδικασίες και τον τρόπο που χρησιμοποιούνται οι αλυσίδες. Επίσης, προβλέπεται να υπάρξει ειδικό «μάθημα» στους υποψήφιους οδηγούς, το οποίο θα είναι υποχρεωτικό κατά την εκπαίδευση στις σχολές οδηγών.

«Θέλουμε να εξασφαλίσουμε το κομμάτι της ασφαλούς οδήγησης, που και σαν Πρόεδρος της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, στην οποία μετέχουν έξι Υπουργεία, έχουμε καθορίσει ότι πρέπει η πολιτεία να ενημερώνει εγκαίρως, η πολιτεία, η Περιφέρεια, οι Δήμοι και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, να μεριμνούν ώστε να μένουν οι δρόμοι ανοιχτοί και να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα από τους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Μεταφορών.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, όταν βγουν οι ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας ή των Διευθύνσεων της Τροχαίας ότι έρχεται χιονιάς, όπως προβλέπει το άρθρο 52 του ΚΟΚ, πρέπει το αυτοκίνητο να είναι εφοδιασμένο με αλυσίδες υποχρεωτικά.

Όλγα Τουφεγγοπούλου- www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση