Μαθητική Συνάντηση με θέμα “Η Φυσική Μαγεύει” στις 30 Nοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου

2 Min Read


Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν Μαθητική Συνάντηση με Θέμα “Η Φυσική Μαγεύει” στις 30/11 και 01/12/2017.
Σκοπός είναι οι μαθητές/τριες που θα συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτότυπη και δημιουργική συνάντηση να έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με Διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους, να γνωρίσουν τις εξελίξεις της Σύγχρονης Φυσικής και να παρατηρήσουν διάφορες ερευνητικές μεθόδους.
Την Πέμπτη 30/11/2017 στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΕ Κοζάνης στις 18.00 μ.μ προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι οι:
Γκαντάτσιος Στέργιος, Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτ.Μακεδονίας, ο οποίος θα αναφερθεί στα πυρηνικά φαινόμενα, Καιμακάμης Βαγγέλης, ο οποίος συμμετείχε, στο πρόγραμμα επιλογής Αστροναυτών της Ευρωπαϊκής Αεροδιαστημικής Υπηρεσίας (ESA) θα μας εξηγήσει τα στάδια που πρέπει να περάσει κάποιος για να επιλεγεί ως Αστροναύτης, Βαβουγυιός Διονύσιος, Πρόεδρος Τμήματος Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο οποίος θα αναφερθεί στα βαρυτικά κύματα και την κατανόησή τους, Κουκιόγλου Σταύρος, Φυσικός, ο οποίος θα μας εξηγήσει πώς ανακάλυψε έναν σουπερνόβα, ο Γάτσιος Ιωάννης, Στέλεχος της Εκπαίδευσης, ο οποίος θα αναφερθεί στο Φως ακτίνα, κύμα κβάντο και ο Καρατζίκος Σταύρος, Δρ. Θεωρητικής Φυσικής Α.Π.Θ -Συγγραφέας θα αναφερθεί για τη Φυσική στο επίκεντρο.
Την Παρασκευή στις 01/12/2017 στις 10.00 π.μ. στον χώρο του ΤΕΙ οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορες πειραματικές δραστηριότητες με τις οποίες θα περιηγηθούν στα μονοπάτια των φυσικών επιστημών και να επισκεφτούν τα Εργαστήρια της Σχολής Τεχνολογικών εφαρμογών (ΣΤΕΦ) καθώς και το Just Radio, το Ραδιοφωνικό Σταθμό του ΤΕΙ Κοζάνης.
Επίσης θα παρακολουθήσουν την Εισήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης /ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Κων/νου Κλείδη, ο οποίος θα εξηγήσει..πως να φτιάξουμε ένα σύμπαν και του Άγγελου Αγγελλόπουλου Ομότιμου Καθηγητής Τμ. Φυσικής ΕΚΠΑ , ο οποίος θα αναφερθεί στα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας, με έμφαση στην ενέργεια και το περιβάλλον.
Καλούμε τους μαθητές που δεν έχουν υποβάλει Αίτηση να δηλώσουν Συμμετοχή με Ηλεκτρονική Αίτηση στο : https://docs.google.com/forms/d/1q74qpWQeU6W7hWaCBCgCOLIYCLHGF-0eqRM4NHJqOnA/edit

Μοιραστείτε την είδηση