Η Φυσική αλλιώς… Μάγεψε η Φυσική στην εκδήλωση για τους νέους

3 Min Read

Η παρουσία των παιδιών ήταν κυρίαρχη, όσο και ελπιδοφόρα στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κοζάνης το απόγευμα της Πέμπτης.
Διακεκριμένοι επιστήμονες και ερευνητές μίλησαν στους μαθητές με απλά λόγια για τη φυσική, τις εφαρμογές της στην καθημερινότητά μας, αλλά και σημαντικά επιστημονικά επιτεύγματα.
«Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών έχει ανοίξει μια πλατφόρμα για χιλιάδες μαθητές, επιστήμονες και πολίτες για να διδάξει με έναν άλλο τρόπο την επιστήμη της Φυσικής. Τον τελευταίο καιρό διδάσκουμε την επιστήμη της φυσικής μ’ έναν εναλλακτικό τρόπο που είναι βγαίνοντας έξω από την τάξη» τόνισε ο α’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης.
Σύμφωνα με τον κ. Φιλντίση «σε αυτή τη διαδικασία προσκαλούμε προσωπικότητες από το χώρο των πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων και τους ζητάμε να φέρουν κοντά στα παιδιά τα μεγάλα επιστημονικά επιτεύγματα. Εκτιμούμε ότι με αυτό τον τρόπο τα παιδιά γνωρίζουν το μαγικό κόσμο της Φυσικής και αρχίζουν να απαντούν στα βασικά αγωνιώδη ερωτήματα για το ποιοι είμαστε. Έτσι τους βάζουμε σε μια διαδικασία να ψάχνουν να βρουν ερεθίσματα. Κοντά σε αυτό, έχουμε και πειραματικές δράσεις και μέσα από συμπράξεις με τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους δήμους και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα διοργανώνουμε ανάλογες εκδηλώσεις».
Την εκδήλωση προλόγισε η Μαριαρέννα Πάλλα σημειώνοντας πως πρόκειται για μια καινοτόμα και σημαντική πρωτοβουλία γιατί προχωρά σε διασύνδεση της εκπαίδευσης και φέρνει τους μαθητές πιο κοντά στα μονοπάτια της φυσικής.
Χαιρετισμό απηύθυνε η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης Βασιλική Βόντσα που αναφέρθηκε στην εξέλιξη των νέων διδακτικών πρακτικών και στην εξοικείωση των μαθητών με το φυσικό περιβάλλον και τους φυσικούς νόμους, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ηλίας Κάτανας δήλωσε πως «η Φυσική είναι η ίδια η ύπαρξή μας. Ένας θαυμαστός κόσμος που μας εξηγεί ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και που πάμε. Μπορεί να μην καταλαβαίνουμε πάντα τι γίνεται στα επιστημονικά πειράματα, αντιλαμβανόμαστε όμως το μέγεθος και την επιρροή τους στην εξέλιξη της ζωής μας».
Στη συνέχεια το κοινό μάγεψαν με τις εισηγήσεις τους οι ομιλητές που ανέπτυξαν με έναν πολύ ζωντανό τρόπο τα θέματά τους, κρατώντας το ενδιαφέρον των μαθητών αμείωτο μέχρι το τέλος.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση