Μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας σε φρεγάτα και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

2 Min Read

Στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών, το Πολεμικό Ναυτικό κάλεσε 25 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου από όλη τη χώρα να γνωρίσουν από κοντά μια φρεγάτα και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Από 2500 αιτήσεις που υποβλήθηκαν πανελλαδικά, επελέγη με κλήρωση και η μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» Αλεξάνδρα Μαγιάγκα.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που δεν προέρχονταν από την Αθήνα είχαν δωρεάν φιλοξενία μαζί με τους κηδεμόνες τους. Για να μην διαταραχθούν τα μαθήματά τους, οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, από 2 έως 5 Ιανουαρίου 2019 και περιελάμβαναν ξενάγηση στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, παρουσίαση της ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού από τον Αρχηγό του Στόλου στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, ξενάγηση και ταξίδι από Σαλαμίνα μέχρι Αίγινα με τη φρεγάτα Κουντουριώτης και δεκάλεπτη πτήση με ελικόπτερο της φρεγάτας εν πλω, γεγονός που επιτρέπεται μόνο σε αξιωματικούς.
Όλα αυτά αποτέλεσαν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για τη μαθήτρια του σχολείου μας και μια πολύ καλή γνωριμία με το έργο του πολεμικού ναυτικού. Η δράση αυτή θα παρουσιαστεί στην εκπομπή αφιερωμένη στις ένοπλες δυνάμεις «Με αρετή και τόλμη» που παρουσιάζει η ΕΡΤ1 κάθε Κυριακή στις 11.30 π. μ.

Μοιραστείτε την είδηση