«Μαυρίλα» στην τοπική αγορά της Κοζάνης από το τρίτο λοκνταουν- Σ. Δραγατσίκας: Ελάχιστα καταστήματα θα καταφέρουν να επανέλθουν στην κανονικότητα και τα περισσότερα δεν θα ανοίξουν

2 Min Read

Με την ανακοίνωση του δεύτερου πανεθνικού lockdown που τέθηκε σε ισχύ , η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων λιανικής βάζουν λουκέτο για άλλη μια φορά. Για τις ΠΕ Κοζάνης και Καστοριάς πρόκειται για την τρίτη απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω του ότι βρέθηκαν στο «κόκκινο» και οι επιπτώσεις στο τοπικό λιανεμπόριο θα ναι ακόμη μεγαλύτερες.

«Τα μηνύματα δυστυχώς είναι πολύ αρνητικά. Αυτό το lockdown είναι το τελειωτικό χτύπημα για τη αγορά. Ελάχιστα καταστήματα θα καταφέρουν να επανέλθουν στην κανονικότητα και τα περισσότερα δεν θα ανοίξουν» τόνισε μιλώντας στον «Χ» ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Σάκης Δραγατσίκας. Το κλείσιμο της αγοράς πριν λίγες εβδομάδες λόγω του ότι η ΠΕ Κοζάνης βρέθηκε στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου, χαρακτηρίστηκε από τον εμπορικό κόσμο ως «ταφόπλακα» συνεπώς το κλείσιμο γι αυτόν τον μήνα αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για τους εμπόρους της περιοχής.

«Τόσον καιρό ούτε επιχειρήσεις ούτε και εταιρείες έχουν πάρει οικονομική ενίσχυση. Πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης για ολόκληρη την χρονιά. Αυτό που θα ζητήσουμε εμείς είναι να επιτρέψουν στα καταστήματα να κλείσουν – να κλείσουν και να φύγουν οι άνθρωποι αυτοί με αξιοπρέπεια από την αγορά» συμπληρώνει ο κ. Δραγατσίκας.

800 ευρώ σε εργαζόμενους ως αποζημίωση αλλά σε ποιες επιχειρήσεις θα δουλέψουν αύριο;

«Αυτό που ζούμε είναι τρομακτικό. Το δημόσιο έχει τελειώσει όπως και οι τράπεζες. Έχει μείνει μόνο ο ιδιωτικός τομέας. Σωστά θα δοθεί αποζημίωση 800 ευρώ στους εργαζόμενους αλλά την επόμενη μέρα που θα δουλέψουν αυτοί οι άνθρωποι αν δεν υπάρχουν επιχειρήσεις;» είπε ο κ. Δραγατσίκας και συμπλήρωσε «ζούμε με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει και κάνουμε υπομονή»

Αργυρώ Ξανθοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση