«Μαζί για την ασφάλειά μας»- Εκστρατεία ενημέρωσης της Αστυνομίας Κοζάνης

2 Min Read

Με μια ενημερωτική εκστρατεία που απευθύνεται πρωτίστως στα παιδιά, αλλά και στους γονείς τους, η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης στοχεύει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και την πρόληψη της εγκληματικότητας, όπως τόνισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Σπύρος Διόγκαρης σε συνέντευξη τύπου για το θέμα.
Το τετραήμερο με πλήθος ενημερωτικών εκδηλώσεων θα ξεκινήσει στις 9 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ μια εκδήλωση θα γίνει και στο Κοβεντάρειο.
Η διοργάνωση γίνεται με την στήριξη της Περιφέρειας και την συμμετοχή της Α/ βθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και έχει τίτλο «Μαζί για την ασφάλειά μας» και θεματικές που αφορούν στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τη σχολική βία, αλλά και την οδική ασφάλεια.
Ο προϊστάμενος του γραφείου διοικητικής υποστήριξης και εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης Αστυνόμος Κώστας Τσιβίκης, παρουσιάζοντας το αναλυτικό πρόγραμμα, τόνισε ότι γίνεται πρωτίστως για τα παιδιά, τους γονείς τους, αλλά και το ευρύ κοινό.
Κάθε μέρα απο το πρωί μέχρι και το μεσημέρι στο Εκθεσιακό Κέντρο, οι μαθητές των σχολείων θα παρακολουθούν σε τρεις ειδικά διαμφορωμένες αίθουσες διαλέξεις πάνω στις τρεις θεματικές. Επίσης, θα γίνονται παρουσιάσεις των ομάδων της ΕΛ.ΑΣ. τόσο για τον τρόπο δράσης τους, όσο και για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.
Το απόγευμα της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Κοβεντάρειο θα γίνει ημερίδα για εκπαιδευτικούς, γονείς και συλλόγους γονέων για την ασφαλή πλοήγηση και την σχολική βία.
Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου το πρόγραμμα έχει ως εξής:
16:00-17:00 – Κεντρικές ομιλίες:
«Κοζάνη, μια πόλη για όλους-Προσβασιμότητα», με ομιλητές τους Φίλιππο Ζουρνατζή, διοικητή Τροχαίας και Ελευθερία Παπαδέλη, εκπαιδευτικό.
«Το τροχαίο ατύχημα ως κοινωνικό πρόβλημα και οι επιπτώσεις του» με ομιλητές τους Ηλία Σαρβάνη και τον Ιωάννη Πατέρα.
Οι εκδηλώσεις που έχουν ελεύθερη είσοδο θα κλείσουν το απόγευμα του Σαββάτου με την μεγάλη κλήρωση ποδηλάτων.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση