Μαζική ανταπόκριση αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλόγων για συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμπόπληκτους

4 Min Read

Μαζική είναι η αντίδραση της αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλόγων για συλλογή και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες Τουρκίας και Συρίας από τον μεγάλο σεισμό. Από την πρώτη στιγμή οι παραπάνω με ανακοινώσεις προσπαθούν να κινητοποιήσουν τους συμπολίτες μας για να μαζέψουν ότι μπορούν και να το αποστείλουν στις πληγείσες περιοχές.

Δήμος Κοζάνης

- Advertisement -

Ο Δήμος  Κοζάνης συμμετέχει στην κινητοποίηση  για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας με συγκέντρωση του υλικού στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (κτήριο «40 Μάρτυρες»), στην οδό Πλακοπίτη 11. Η συλλογή ξεκίνησε χθες και μέχρι την Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, οι πολίτες μπορούν να παραδώσουν κουβέρτες και παπλώματα σε καλή κατάσταση, ιατροφαρμακευτικό υλικό (μάσκες, γάζες, γάντια, αντισηπτικά, χάνζαπλαστ) και είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, οδοντόκρεμες, μωρομάντηλα).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης, στο τηλέφωνο 2461029842 και 2461037893 .

Δήμος Εορδαίας

Ο Δήμος Εορδαίας ξεκίνησε τη συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης με κάλεσμα σε επιχειρήσεις, φορείς και δημότες να συμμετάσχουν σ’ αυτή την πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Ζητούν:

– Κουβέρτες (σε καλή κατάσταση)

– Μάσκες

– Αντισηπτικά

– Γάζες αποστειρωμένες και μη

– Χανζαπλάστ

– Γάλατα μακράς διάρκειας

– Είδη βρεφικής φροντίδας (πάμπερς, μωρομάντηλα)

– Είδη ατομικής υγιεινής (οδοντόκρεμες, σερβιέτες, κ.α.)

Η συγκέντρωση των υλικών θα γίνεται έως τις 17 Φεβρουαρίου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο ισόγειο του Δημοτικού Μεγάρου Πτολεμαΐδας (Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας). Την ευθύνη της συλλογής υλικών της ανθρωπιστικής βοήθειας έχει ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Εθελοντισμού & Κοινωνικής Μέριμνας Δημήτριος Σπόντης. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2463350126 & 2463350104.

 

Δήμος Βελβεντού

Πέραν των ειδών που προαναφέρθηκαν, ο Δήμος Βελβεντού συλλέγει και ιατροφαρμακευτικό υλικό, στο κτίριο του Δημαρχείου από την Τετάρτη 8/2 ως την Πέμπτη 9/2/2023 τις εργάσιμες ώρες. Η συλλογή γίνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας με την αποστολή των υλικών να αναχωρεί για τις περιοχές αυτή την Παρασκευή.

 

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προσπαθεί να συντονίσει το έργο της συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας σε Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά. Όσες επιχειρήσεις και πολίτες έχουν τη δυνατότητα και επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια, μπορούν να προσφέρουν τα ακόλουθα αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης, στα κτίρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Είδη που συλλέγονται:

  • Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας (π.χ. φρυγανιές, μπάρες, μπισκότα, κονσέρβες κλπ)
  • Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
  • Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα
  • Είδη ατομικής υγιεινής (π.χ. χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, μωρομάντηλα κλπ)
  • Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)
  • Εμφιαλωμένα νερά

Χώροι συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας:

Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης: Δημοκρατίας 27 (24613-51590)

Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας: Πτολεμαίων 1 (23853-50400)

Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς: Μεγάλου Αλεξάνδρου και Διοικητηρίου (24673-50200)

Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών: Διοικητήριο «Κώστας Ταλιαδούρης» (24623-53300)

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα των Περιφερειακών Ενοτήτων.

ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας

Το ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στην συλλογική κινητοποίηση για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιείται στον χώρο του ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας στη διεύθυνση Ουρανίας 8 και ώρες 09:00-17:00 μέχρι την Παρασκευή 10/2. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24610 40455.

Μοιραστείτε την είδηση