Με 70% των νεκρών στην Ευρώπη, αυτοί …συσκέπτονται !!!

3 Min Read

Με το ξέσπασμα της επιδημίας παρακολουθούσαμε με δέος την αύξηση του αριθμού των νεκρών στην Κίνα, σαν κάτι το επικίνδυνο μεν αλλά αρκετά μακρινό από εμάς. Πολύ γρήγορα όμως τα πράγματα «ήρθαν τα πάνω κάτω». Τώρα, μπορεί οι ΗΠΑ να έχουν την παγκόσμια πρωτιά σε κρούσματα, η Βρετανία της μετά “Brexit” εποχής τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης των θανάτων, αλλά η δική μας «ευρύτερη πατρίδα», η δική μας «οικογένεια», η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το πλέον θλιβερό «προνόμιο» το πιο εφιαλτικό «ρεκόρ».

Την Τετάρτη, λίγες ώρες μετά από την αποτυχία συνεννόησης μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και των άλλων παραγόντων του «Γιούρογκρουπ», να συμφωνήσουν ένα πρόγραμμα στήριξης των χωρών που πλήττονται ιδιαιτέρως από τον κορονοϊό, το επίσημο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έδωσε τα στοιχεία της ζοφερής ευρωπαϊκής πραγματικότητας: Οι επτά σους δέκα νεκρούς που είχαν καταγράφει, ως εκείνη την ώρα, (επτά και τέταρτο το απόγευμα) σε ολόκληρο τον πλανήτη, ήταν πολίτες, χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Advertisement -

Από τους 84.435 που θρηνούσε όλος ο κόσμος, οι 60.325 ήταν Ευρωπαίοι. Κυρίως Μεσογειακοί. (17.669 Ιταλοί, 14.555 Ισπανοί και 10.328 Γάλλοι). Εφιαλτικοί αριθμοί. Που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι δεν θα γίνουν ακόμη εφιαλτικότεροι. Ιδίως όταν η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριφέρεται σαν τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του.

Απέναντι σε μια τέτοια θεομηνία, μια τέτοια ανθρωπιστική καταστροφή, εξακολουθούν να έχουν «το πάνω χέρι» κάτι «γιάπηδες» της οικονομίας και της πολιτικής, προσκολλημένοι με δογματισμό σε δημοσιονομικά στερεότυπα που τα έχει καταστήσει διάτρητα αυτός ο αόρατος και ύπουλος εχθρός.

Με συμπεριφορά κακομαθημένου παιδιού, τα «γκόλντεν μπόις» των Βρυξελών αντιτάσσουν ένα πεισματικό «όχι» σε ένα εύλογο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης: Να ανασταλούν, για οκτώ μήνες, οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις ανθρώπων από τα σπίτια τους, την ώρα που το μόνο ισχυρό φάρμακο πρόληψης είναι το «μένουμε σπίτι». Εφόσον βεβαίως έχουμε σπίτι.

Απέναντι σε αυτή την προκλητική αναισθησία και απανθρωπιά, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει παρά μια μόνον επιλογή. Να αγνοήσει αυτούς τους κανιβάλους. Και να ενεργήσει μονομερώς. Προστατεύοντας τους πολίτες της με παράταση τους καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας. Άλλωστε δεν θα είμαστε οι μόνοι. Το ίδιο κάνουν και οι Ισπανοί, με τον πρωθυπουργό τους να δηλώνει ότι το σπίτι καθενός είναι «κάστρο» απέναντι στον κορονοϊό.

Μοιραστείτε την είδηση