Με αγιασμό άνοιξε μετά από 78 μέρες η Γέφυρα Σερβίων

3 Min Read

Γ. Κασαπίδης: Κλείνουμε τ’ αυτιά μας σε σειρήνες και όψιμους γεφυρολόγους

Με αγιασμό άνοιξε το περασμένο Σάββατο η Γέφυρα των Σερβίων μετά από σχεδόν τρεις μήνες που ήταν κλειστή.

Η γέφυρα είναι ανοιχτή για τα επιβατικά αυτοκίνητα έως 3,5 τόνους, τα ασθενοφόρα και τις μηχανές, ενώ σε λειτουργία είναι και πάλι οι φωτεινοί σηματοδότες, καθώς ισχύει η μονοδρόμηση για λόγους που σχετίζονται με την ασφάλεια των συνεργείων που βρίσκονται επί της γέφυρας και κάνουν εργασίες. Η κυκλοφορία των λεωφορείων, καθώς και των φορτηγών οχημάτων με μεικτό βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων θα εξακολουθήσει να γίνεται μέσω της γέφυρας του Ρυμνίου.

«Καθ’ υπόδειξη των ειδικών επιστημόνων, μετά από σειρά ενεργειών και παρεμβάσεων κατέστη η γέφυρά μας πιο δυνατή και πιο ασφαλής από πριν. Επιβεβαίωση από τις ταυτόχρονες μετρήσεις με όργανα υψηλής ακρίβειας της αντοχής της γέφυρας. Υπηρετούμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες και τους όψιμους γεφυρολόγους που ανακάλυψαν τα προβλήματα της γέφυρας, που χρόνια κρύβονταν κάτω από το χαλί. Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα και εμπιστοσύνη στους επιστήμονες να λύνουμε βάση σχεδίων και μελετών ένα προς ένα τα προβλήματα της γέφυρας που απομένουν για να τη δώσουμε σύντομα σε ελεύθερη κυκλοφορία στους συμπολίτες μας και σε όλα τα οχήματα με ασφάλεια και σιγουριά» είπε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Στον αγιασμό παρέστη και ο πρώην Υφυπουργός Μεταφορών και Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για «σημαντική μέρα κυρίως για τους κατοίκους των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού, γιατί μετά από 78 ημέρες ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας δίνεται σε μερική κυκλοφορία με ασφάλεια, αλλά μόνο για τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα. Θα πρέπει τώρα με σοβαρότητα και συνέπεια να συνεχιστεί το έργο με λεπτομερή και ενδελεχή έλεγχο σε κάθε σημείο της γέφυρας, ώστε να παραδοθεί καθ’ ολοκληρία και να γίνεται με ασφάλεια η διέλευση για όλα τα οχήματα». «Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς επιστήμονες και είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν άμεσα το δύσκολο έργο που ανέλαβαν» σημείωσε ο πρώην Υφυπουργός Μεταφορών.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ», Γεωργία Ζεμπιλιάδου, σημείωσε πως «όταν για την επισκευή μιας γέφυρας 50 ετών κάνεις εγκαίνια και αγιασμό δύο τινά συμβαίνουν, ή επιβεβαιώνεις ότι σήκωσες ένα θέμα και ταλαιπώρησες μια ολόκληρη κοινωνία για να το παίξεις σωτήρας, επιβεβαιώνοντας αυτό που και επίσημα είχαμε καταγγείλει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ή ξέρεις ότι δεν έκανες σωστή και ολοκληρωμένη συντήρηση και επικαλείσαι την βοήθεια του Θεού για να μας φυλάει. Σε κάθε περίπτωση η γέφυρα ανοίγει χωρίς να έχει παρουσιαστεί επίσημη έκθεση πιστοποιημένου γεφυροποιού επιθεωρητή, όπως ορίζει ο Κανονισμός Επιθεώρησης Γεφυρών του Υπουργείου».

Θένια Βασιλειάδου-www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση