Με αποκομμένες φράσεις και λεζάντες η αλήθεια δεν κρύβεται πίσω απο δάκτυλα και σκιές κ.Πρόεδρε…Του Θέμη Λιάκου

3 Min Read

Σχεδόν τρία χρόνια, ως πρόεδρος του Δηπεθε, δεν αναφέρθηκα ουδέποτε σε προηγούμενη διοίκηση, ούτε έκανα δημόσιες αναφορές, παρα μόνο για να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την πορεία τους. Περίμενα, τουλάχιστον στο χώρο του πολιτισμού, μια ανάλογη συνέχεια. Επειδή όμως, ο κ.Κέφαλος στην απάντηση του συνεχίζει να μεταθέτει ευθύνες, αλλά και να δημιουργεί μεθοδευμένα, λανθασμένες εντυπώσεις παραθέτω κάποια διοικητικά έγγραφα, που θα περίμενα, ήδη να έχει ψάξει και να χρησιμοποιεί στο δημόσιο διάλογο ως τεκμήρια. Η επιλογή κάποιων σημείων, προφορικών διατυπώσεων, μόνο σύγχυση και επιτηδευμένη αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει.

Να αποσαφηνίσω το εξής, δυνατά και έντονα, ώστε να γίνει δημόσια αντιληπτό. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τη συνεργασία μου με την Ελένη Δημοπούλου και τον Λευτέρη Γιοβανίδη.
Αναφέρει συγκεκριμένα ότι σε προφορική μου τοποθέτηση σε ΔΣ ανέφερα “Λόγω της πικρής εμπειρίας που είχαμε από την κα Δημοπούλου…” Μήπως κ.Πρόεδρε, αναφέρθηκα σε μια εμπειρία που μου μετέφεραν μέλη του ΔΣ, που προϋπήρχαν απο εμένα στο διοικητικό συμβούλιο, και αφορούσε μια “άβολη” κατάσταση, στο να αναγκάζεται ένας νέος καλλιτεχνικός διευθυντής να υπηρετεί για μεγάλο μέρος της θητείας του το πρόγραμμα προηγούμενου διευθυντή, όταν υπάρχει ένα νέο διοικητικό συμβούλιο που έχει άλλες στοχεύσεις και φιλοσοφία?

- Advertisement -

Και απαντώ. Ακόμη και έτσι να είναι, αν και δεν είναι ο λόγος που το ΔΣ μας αποφάσισε το ένα έτος για την θητεία του κ.Γιοβανίδη, το αποδείξατε εμπράκτως, οπότε την πίκρα δεν τη γλιτώσαμε…

Συνεχίζω, με τις δημόσια αναρτημένες, διοικητικές πράξεις που ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, και το διοικητικό συμβούλιο του Δηπεθε. Αυτές και μόνο έκριναν τις αποφάσεις ενός οργάνου που λειτουργούσε τις περισσότερες φορές, ευτυχώς, ομόφωνα. Προσωπικά μετανιώνω σήμερα, που δεν “επέβαλλα” μια παράτυπη απόφαση στους συνεργάτες μου στο ΔΣ, ώστε να ορίσουμε τριετή θητεία στον καλλιτεχνικό διευθυντή, όπως και την απευθείας πρόσληψη της προηγούμενης καλλιτεχνικής διευθύντριας, όταν έληγε η θητεία της το 2017.

1.https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A8%CE%A9%CE%92%CE%A5%CE%9F%CE%959%CE%9C-%CE%A70%CE%9A

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ “Ο Διευθυντής της επιχείρησης προσλαμβάνεται µε απόφαση του ∆.Σ. μετά από σχετική δημόσια προκήρυξη και σύμφωνα µε τα προσόντα που καθορίζονται από τον οικείο κανονισμό προσωπικού. Η θητεία του ∆ιευθυντή της Επιχείρησης δύναται να είναι ετήσια ή τριετής ή ίση με την δημοτική περίοδο και σε καμία περίπτωση όχι μεγαλύτερη από αυτήν, ανάλογα με την αντίστοιχη απόφαση του οικείου Δ.Σ..”

2.https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%A0%CE%9E%CE%A7%CE%9F%CE%959%CE%9C-47%CE%A5

“Ομόφωνα εγκεκριμένοι οι όροι της προκήρυξης.”

Αυτές είναι οι διοικητικές πράξεις, ώστε να διαφυλάσσεται η αποφασιστική νομιμότητα ενός οργάνου.

Υπάρχει όμως και η πολιτική βούληση και πρόθεση, και κυρίως το ατομικό αίσθημα. Αυτά είναι γνωστά στον καθένα απο εμάς που θίγετε με αυτό σας το κείμενο. Ψυχή βαθιά…

Μοιραστείτε την είδηση