Με δύο νέες ταινίες η κινηματογραφική εβδομάδα στο “Ολύμπιον”

3 Min Read

Σε παγκόσμια πρεμιέρα προβάλλεται η καινούργια περιπέτεια φαντασίας της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (συγγραφέα του Χάρι Πότερ) “Φανταστικά ζώα και που βρίσκονται” και η συγκλονιστική κοινωνική ταινία “Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς”.

 

 

 

Φανταστικά ζώα και που βρίσκονται

 

Ο κίνδυνος παραμονεύει στον κόσμο των μάγων της Νέας Υόρκης του 1926. Κάτι μυστηριώδες αφήνει ένα μονοπάτι καταστροφής στους δρόμους της πόλης, απειλώντας να ξεσκεπάσει την κοινότητα των μάγων στους Δεύτερους Σαλεμαίους, μια φανατική φατρία Άμαγων (οι Μαγκλ για τους Αμερικάνους), αποφασισμένων να τους εξολοθρεύσουν. Την ίδια στιγμή, ο πανίσχυρος, σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, αφού έχει σπείρει το χάος στην Ευρώπη, έχει ξαφνικά χαθεί… από προσώπου Γης.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς.

Πρωταγωνιστές: Έντι Ρεντµέιν, Κάθριν Γουότερστον, Άλισον Σούντολ, Νταν Φόγκλερ, Έζρα Μίλερ, Σαµάνθα Μόρτον, Κόλιν Φάρελ, Ρον Πέρλμαν, Γιον Βόιτ.

 

Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς

 

Το εντυπωσιακό λογοτεχνικό ντεμπούτο της Αυστραλής M.L Stedman μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τον Michael Fassbender, την Alicia Vikander και την Rachel Weisz.

 

Το Τζέινους Ροκ είναι μια κουκκίδα στον χάρτη –ένα μικροσκοπικό νησί, μόλις χίλια στρέμματα γης, μισή μέρα μακριά από τη δυτική ακτή της Αυστραλίας. Ο Τομ Σέμπουρν είναι ο φαροφύλακας του νησιού και μαζί με τη σύζυγό του Ίζαμπελ οι μοναδικοί του κάτοικοι. Το ζευγάρι ζει μια πολύ ήρεμη, σχεδόν ειδυλλιακή ζωή, μακριά από οτιδήποτε θα μπορούσε να διαταράξει τη γαλήνη τους. Το μόνο που τους λείπει για να συμπληρώσουν την ευτυχία τους είναι ένα παιδί.

 

Μια μέρα συμβαίνει το «θαύμα». Μέσα σε μια βάρκα που έχει παρασύρει το κύμα στην ακτή, πλάι στο άψυχο σώμα ενός άντρα, η Ίζαμπελ βρίσκει ένα μωρό. Παρόλο που οι φαροφύλακες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν αναλυτικό ημερολόγιο για οτιδήποτε σημαντικό ή ασήμαντο συμβαίνει μέσα στην ημέρα, το ζευγάρι αποφασίζει, μετά από πολλά ερωτηματικά, αντιρρήσεις, δισταγμούς και διαφωνίες να μην αναφέρει το συμβάν. Σε κανέναν. Η Ίζι πιστεύει πως δεν υπάρχει τίποτε κακό στο να σώσει τη ζωή ενός βρέφους. Ο Τομ διατηρεί τις αμφιβολίες του, αλλά τελικά βλέποντας το χαμόγελο και το γεμάτο αγάπη βλέμμα της Ίζ προς το μωρό, υποχωρεί. Δυο άνθρωποι με αγνή καρδιά και με καλές προθέσεις παίρνουν μια τραγική απόφαση που θα έχει συνέπειες για όλους.

Μοιραστείτε την είδηση