Με δυνατά μηνύματα για την γυναίκα αλλά και αντιπολεμικά συνθήματα η συγκέντρωση της Αγωνιστικής Κίνησης Γυναικών στην Κοζάνη

2 Min Read

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης πραγματοποίησε το βράδυ της Τριτης η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών μαζί με ταξικά σωματεία και φορείς της πόλης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τη γυναίκα. Την ημέρα χαρακτήρισαν ως «ημέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία».


Ομιλήτρια ήταν το μέλος του ΠΑΜΕ Δώρα Δημαράκη, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως «πραγματική ασπίδα προστασίας είναι η πάλη για την κάλυψη των αναγκών των γυναικών στην εργασία, στην υγεία, την μόρφωση των παιδιών τους και την προστασία της μητρότητας». Μίλησε για τα δικαιώματα των γυναικών και για το πως για ακόμη μια χρονιά οι εργάτριες, οι υπάλληλοι, οι επιστήμονες, οι αυτοαπασχολούμενες, οι αγρότισσες, οι άνεργες, οι συνταξιούχες, οι νέες μητέρες, οι μαθήτριες, οι φοιτήτριες, οι πρόσφυγες, οι μετανάστριες είναι ανήσυχες και ανασφαλείς από το ξέσπασμα ενός νέου πολέμου.

- Advertisement -


Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης τέθηκε και το θέμα της άμεσης απεμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο και ζητήθηκε η απεμπλοκή και η μη επικύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις. Επίσης, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να μη σταλεί κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία, να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και να κλείσουν όλες οι νατοϊκές υποδομές και βάσεις στη χώρα.


Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση