Συγκρότηση κοινής επιτροπής μεταξύ Περιφέρειας και ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες

1 Min Read

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αγροτών

Τη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ΕΛΓΑ για τη συγκρότηση κοινής επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αγροτών για την καταγραφή και παρακολούθηση των ζημιών που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ στις καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας, εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης σε συνάντηση που είχε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Τσακίρη, όσο και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ  Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων που πάρθηκαν μετά τις  συναντήσεις  που είχε ο κ. Κασαπίδης, με εκπροσώπους των αγροτών την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη ΖΕΠ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να κατατεθεί το τεκμηριωμένο αίτημα ένταξης και της Δυτικής Μακεδονίας, σε αποφάσεις του ΕΛΓΑ, για κάλυψη ζημιών από παγετό, σε περιοχές της χώρας, μετά από έγκριση του ΔΣ του ΕΛΓΑ. Ταυτόχρονα, ικανοποιείται το αίτημα του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στο σύνολο των θέσεων που ζητήθηκαν.

Μοιραστείτε την είδηση