Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για την άνοια στην Αιανή

2 Min Read

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου 2019 η ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα «Άνοια», στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα Τέχνης Αιανής.
Το θέμα, επίκαιρο όσο πότε, όπως αποδεικνύουν οι 47 εκατομμύρια πάσχοντες από άνοια ανά τον κόσμο. Για τη χώρα μας τα νούμερα είναι τρομακτικά, καθώς υπάρχουν σήμερα περίπου 300.000 άτομα με άνοια και ο αριθμός αυτός μέχρι το 2050 αναμένεται να ξεπεράσει τις 600.000.
Στην περιοχή μας αυξάνονται ολοένα τα περιστατικά με άνοια, όπως επεσήμαναν η κ. Τολίκα Θεοδώρα, Νευρολόγος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης και ο κ. Χατζημανώλης Εμμανουήλ, Γενικός Ιατρός, οι οποίοι ήταν και οι βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης.
Επιπλέον έγινε εκτενής αναφορά στο προσωπικό και συναισθηματικό στρες που βιώνουν οι φροντιστές των ανοϊκών ασθενών, από την κ. Σεννή Μαρίνα – Κοινωνική Λειτουργό στο Βοήθεια στο Σπίτι Αιανής και δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινή φροντίδα και ασφάλεια του ανοϊκού από την κ. Κοντού Ευαγγελία – Νοσηλεύτρια του ΒΣΣ Αιανής. Εύστοχα, η κ. Βαβλιάρα Αναστασία – μέλος ΔΣ του ΝΠΔΔ του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, επεσήμανε τον υποστηρικτικό ρόλο του Κοινωνικού Λειτουργού στα ηλικιωμένα άτομα και ενημέρωσε για τα δικαιώματα και τις παροχές που δικαιούται ο ασθενής με άνοια.
Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του Βοήθεια στο Σπίτι Αιανής, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας & Μέριμνας Δήμου Κοζάνης, της Κοινότητας Αιανής και του ΝΠΔΔ Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κόσμο για την συγκινητική προσέλευση του, καθώς και τον Σύλλογο Γυναικών Αιανής και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, που συνέβαλλαν στην οργάνωση του μπουφέ.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση