Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση «Συν-θέτοντας τη θεατρική πράξη» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

2 Min Read

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Συν-θέτοντας τη θεατρική πράξη» που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας , με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τα κανάλια του Ιδρύματος σε Facebook(https://www.facebook.com/uowm.gr/videos/295735341945878) και YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=LQk96Jxcm9s) καθώς και από την υπηρεσία Δίαυλος (https://diavlos.grnet.gr/room/8853?eventid=886). Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος Σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, ο Λευτέρης Γιοβανίδης Σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ο Μιχάλης Πιτένης συγγραφέας και θεατρικός συγγραφέας, ο Τάσος Πρωτοψάλτου Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος και διδάσκων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η Στέλλα Δημητρακοπούλου Χορογράφος και διδάσκουσα στο Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Νίκος Σωτηρόπουλος Φωτιστής και ο Δημήτρης Τσίκλης ηθοποιός, κατέθεσαν από την ιδιότητά τους ο καθένας πώς αντιμετωπίζει τη θεατρική πράξη, από τη γένεσή της μέχρι και αυτή να φτάσει σε παραστάσιμη μορφή.

- Advertisement -

Η εκδήλωση περιλάμβανε δύο μέρη, αυτό των εισηγήσεων και το διαλογικό σκέλος, για το οποίο κλήθηκαν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των θεατρικών ομάδων της Δυτικής Μακεδονίας. Στο κομμάτι αυτό, πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος και άκρως εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ εισηγητών και εκπροσώπων των ομάδων, με κεντρικό άξ0ονα το Θέατρο καθώς και απαντήθηκαν ερωτήματα και από το κοινό.

Tην εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης και η κ. Έρι Κύργια θεατρολόγος, μεταφράστρια, δραματουργός και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου.

Θα ακολουθήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες και με άλλες εκφάνσεις των Τεχνών, καθώς η επαφή και η γνωριμία των φοιτητών με αυτές συντείνουν στη δημιουργία ολοκληρωμένων αυριανών πολιτών καθώς και στη διεύρυνση των πνευματικών τους οριζόντων, εκπληρώνοντας με τον τρόπο αυτό το κομμάτι της Παιδείας, το οποίο είναι για το Πανεπιστήμιό μας βαρύνουσας σημασίας.

Μοιραστείτε την είδηση