Με την παρουσίαση του βιβλίου του «Η πόλη που αγαπήσαμε» του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, στο αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, ολοκληρώθηκαν χθες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κοζάνης, στο πλαίσιο του δεύτερου Open Book Festival.

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου υπήρχε αγορά βιβλίου με τη συμμετοχή βιβλιοπωλείων και εκδοτών της πόλης. Εκεί βρέθηκε κι ο «Χρόνος», ο οποίος παρουσίασε τις εκδόσεις του στο κοινό της πόλης.

Το απόγευμα της Κυριακής παρουσιάστηκε το καινούργιο βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου με τίτλο «VOR». Η συγγραφέας συζήτησε με το δημοσιογράφο της εφημερίδας μας Σωκράτη Μουτίδη και τον φιλόλογο Γιώργο Πελεκούδα για τους ήρωες του βιβλίου, τον τρόπο που έκανε την έρευνά της, αλλά και τους λόγους που την κάνουν να γράφει.

Παρουσιάστηκαν, επίσης, παιδικά βιβλία, μυθιστορήματα, αλλά και τοπικοί συγγραφείς, οι οποίοι έδωσαν συνεντεύξεις σε νέους δημοσιογράφους της Κοζάνης. Το βράδυ, η Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης «Πανδώρα» έπαιξε μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη και άλλα μουσικά κομμάτια

Τα παιδιά είχαν την τιμητική τους, καθώς υπήρχαν πολλές δράσεις, όπως διαδραστικά παιχνίδια, παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων, ομαδικές δραστηριότητες κ.α. σ΄ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κεντρική πλατεία. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή μικρών και μεγάλων φίλων του βιβλίου, όλες τις ημέρες του φεστιβάλ.

Θένια Βασιλειάδου  xronos-kozanis.gr