Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Λευκή Νύχτα»

3 Min Read

Αυξημένη ήταν η κίνηση στα μαγαζιά της πόλης το βράδυ της Πέμπτης και ο κόσμος με σύμμαχο τον καλό καιρό και τις εκπτώσεις στα καταστήματα, έκανε τη βόλτα του με την οικογένεια του και την παρέα του και ψώνισε. Σε εμπορικά καταστήματα και δρόμους υπήρχαν κεράσματα, ενώ τα μαγαζιά έμειναν ανοιχτά έως τα μεσάνυχτα.

Η «Λευκή νύχτα» είναι μια διοργάνωση που έγινε θεσμός και έχει ως στόχο την κίνηση της αγοράς και κυρίως τη διασκέδαση του κόσμου. Ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Θάνος Σβώλης, μιλώντας στο «Χ» ανέφερε πως ήταν μια εκδήλωση η οποία είχε να γίνει καιρό και πως η ψυχολογία του κόσμου σε συνάρτηση με τις προσφορές των καταστημάτων και τα κεράσματα ώθησαν τον κόσμο να βγει έξω να κάνει τη βόλτα και τα ψώνια του και δημιουργήθηκε ένα ωραίο κλίμα στην αγορά.

Στη συνέχεια ανέφερε πως πάντα τέτοιες δράσεις βοηθούν ώστε να αυξηθεί ο τζίρος στα καταστήματα, ενώ φαίνεται πως εξυπηρετεί τους πολίτες η παράταση του ωραρίου πέρα από το συνηθισμένο. «Θεωρώ τη “Λευκή Νύχτα” επιτυχημένη, καθώς μόνο που βγήκε ο κόσμος έξω, γέμισε η πόλη, είδαμε χαμόγελα, είδαμε την πλατεία γεμάτη, φτάνει. Μπορεί ο τζίρος να μην είναι ο επιθυμητός αλλά μόνο που ο κόσμος βγαίνει έξω και μας γνωρίζει, είναι κέρδος, είναι το ανώτερο και το πιο θετικό από όλα» σημείωσε.

Η συγκεκριμένη περίοδος δεν θεωρείται και τόσο «εμπορική» για τα μαγαζιά, καθώς είναι το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν και ακόμα ο καιρός δεν έχει αλλάξει για να ψωνίσει ο κόσμος τα χειμωνιάτικα του. Ο κ. Σβώλης ανέφερε πως για κάποια είδη όπως τα παιδικά, τα βιβλιοπωλεία και τα αθλητικά αυτή είναι η περίοδος τους και σίγουρα επωφελήθηκαν. «Μόνο που έρχεται κόσμος από άλλες περιοχές, βλέπει την αγορά μας, κάνει βόλτα και μας γνωρίζει, είναι θετικό» τόνισε. Τέλος, ανέφερε πως κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί και η καθιερωμένη «Λευκή Νύχτα» τα Χριστούγεννα.

Η βραδιά έκλεισε ευχάριστα με τη μεγάλη συναυλία με τη Χρύσπα, η οποία με το κέφι της και το χαμόγελο της ξεσήκωσε τον κόσμο που τη συνόδευε σε παλιές και νέες της επιτυχίες αλλά και τραγούδια άλλων ερμηνευτών. Τη συναυλία είχε ανοίξει ο εξαιρετικός Χρήστος Παγώνης.

Τη «Λευκή Νύχτα» διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης, τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας Κοζάνης και το Επιμελητήριο.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση