Με επιτυχία το Συνέδριο Υπαίθρου για τα 50 χρόνια θεωρίας των Τεκτονικών πλακών

2 Min Read

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Χρώμιο, το Συνέδριο υπαίθρου αφιερωμένο στην έρευνα που ξεκίνησε ο Eldridge Moores στον Βούρινο και τα 50 Χρόνια θεωρίας Τεκτονικών Πλακών.
Οι Έλληνες και οι ξένοι επιστήμονες κατά τις τριήμερες εργασίες ανέπτυξαν με στοιχεία τις εισηγήσεις τους και εντυπωσίασαν.
Η παρουσία του κόσμου και ιδιαίτερα η παρουσία των μεταλευτικών εταιριών στην περιοχή του Μπούρινου ήταν εντυπωσιακή. Η συγκίνηση στην αίθουσα κορυφώθηκε όταν τα παιδιά του τιμώμενου Ε. Moores, που άδικα χάθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο στις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, Μπράιαν και Κατ ανακοίνωσαν πως με επιθυμία της οικογένειας τους, ένα μέρος της τέφρας του αδικοχαμένου πατέρα τους, σκόρπισαν στον Βούρινο.

Το ίδιο και όταν από το Ωδείο Δημήτρη Δημόπουλου, παίχθηκαν αγαπημένα κομμάτια του Ε. Moores από το αγαπημένο του όργανο, τσέλο.
Ο E. Moores ήταν λάτρης του Βούρινου, από όταν πρωτοήρθε το 1963 και πλέον βρίσκεται παρέα με την ψυχή του Δασκάλου Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλος. Δύο μεγάλοι άνδρες που αγάπησαν τον Μπούρινο, δούλεψαν, πρόσφεραν, ανέδειξαν αυτόν.
Τις εκδηλώσεις χαιρέτησαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλλιόπη Βέττα, η οποία αφιέρωσε και ένα τραγούδι στους σύνεδρους και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γεώργιος, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την εκδήλωση και την προοπτική της γεοκληρονομιάς της περιοχής.

Μοιραστείτε την είδηση