Με fast track διαδικασίες τα έργα της παράκαμψης του Κήπου και η επισκευή του δρόμου της Καισαρειάς

2 Min Read

Στην άμεση δημοπράτηση του έργου «Παράκαμψη οικισμού Κήπου», προϋπολογισμού: 215.000€ και του έργου «Επισκευή Περιφερειακής οδού Καισαρειάς» προϋπολογισμού: 183.000 € με τρόπο επιλογής την διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, λόγω κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα για την αναθέτουσα αρχή, προχωρά η Περιφέρεια.

Σύμφωνα με την απόφαση κατάστασης ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, για τους Δήμους Σερβίων, Βελβεντού και Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, είναι απαραίτητο να δρομολογηθούν άμεσες επεμβάσεις αναβάθμισης για την ασφαλέστερη διέλευση οχημάτων και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων του επαρχιακού οδικού δικτύου, το οποίο θα εξυπηρετεί τη διέλευση βαρέων οχημάτων μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης. Στο πλαίσιο αυτό δεν χρειάζεται να γίνει χρήση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.

- Advertisement -

Το έργο της παράκαμψης του οικισμού Κήπου, που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια στην Οικονομική Επιτροπή και στο Περιφερειακό Συμβούλιο αφορά στην κατασκευή της οδού στο τμήμα της παράκαμψης του οικισμού του Κήπου, μήκους 1350 μέτρων. Εκτείνεται από το σημείο που τελειώνει η κατασκευασμένη οδός Κοζάνη- Ρύμνιο έως τη συμβολή με την επαρχιακή οδό Κοζάνης -Καισαρειάς, στο ύψος του αντλιοστασίου ύδρευσης του πρώην Δήμου Ελίμειας.

Ο δρόμος επρόκειτο να κατασκευαστεί από την Περιφέρεια σε λίγους μήνες στο πλαίσιο του προγράμματος των οδικών προσβάσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και λόγω της αύξησης του κυκλοφοριακού φόρτου από την περιοχή της γέφυρας του Ρυμνίου υλοποιείται άμεσα με επείγουσες διαδικασίες, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων και να μειωθεί ο φόρτος εντός του οικισμού του Κήπου. Το οδικό τμήμα της παράκαμψης του οικισμού του Κήπου ανήκει στο δημοτικό-αγροτικό δίκτυο του δήμου Κοζάνης του αγροκτήματος του Κήπου και είναι η μόνη εναλλακτική διαδρομή, η οποία θα αποσυμφορήσει την εν λόγω κίνηση.

Επίσης, η περιφερειακή οδός Καισαρειάς, μέσω της οποίας εκτρέπεται μέρος της κυκλοφορίας, παρουσιάζει σοβαρές βλάβες στο οδόστρωμα και χρήζει άμεσης επέμβασης. Η συγκεκριμένη οδός στο ύψος της εισόδου του Δ.Δ. Καισαρειάς, χρησιμοποιείται ως περιφερειακός δρόμος για την εκτροπή των διερχόμενων οχημάτων της ευρύτερης περιοχής εκτός του οικισμού.

 

Μοιραστείτε την είδηση