Με φλις και κουβέρτες τα παιδιά στα σχολεία της Κοζάνης – Αντιδράσεις από την εφαρμογή της οδηγίας για τα ανοιχτά παράθυρα

3 Min Read

Οργισμένοι εμφανίζονται γονείς, μαθητές και καθηγητές στην Κοζάνη, με την οδηγία για μάθημα στα σχολεία με ανοιχτά παράθυρα, λόγω πανδημίας. Την τελευταία εβδομάδα που οι θερμοκρασίες είναι πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, οι μαθητές παίρνουν μαζί τους ακόμη και κουβέρτες, προκειμένου να ζεσταθούν.

Οι διαμαρτυρίες αυξάνονται, ενώ από την πλευρά τους οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αναφέρουν πως «η κυβέρνηση θεωρεί ότι το καταλληλότερο μέτρο είναι να ανοίγουν τα παράθυρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντί να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα. Να μειώσει δηλαδή τα τμήματα, να κάνει προσλήψεις σε καθηγητές και δασκάλους ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός μέσα στις τάξεις-‘κλουβιά’ όπου υπάρχουν οι περισσότεροι μαθητές αυτή τη στιγμή σε σχολικές μονάδες. Αντί λοιπόν να κάνει όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, αποφάσισε συγχωνεύσεις τμημάτων».

- Advertisement -

«Για να ξεκαθαρίσουμε το ζήτημα με τα ανοιχτά παράθυρα και να σταματήσει η σύγχυση σε γονείς και εκπαιδευτικούς… Και για να μην αναγκάζονται τα παιδάκια να παίρνουν στο σχολείο τις φλις κουβερτούλες και τα slipping bag… να τι λέει ο κανονισμός» γράφει η δημοσιογράφος Δώρα Σιαλβέρα, συνοδεύοντας την ανάρτησή της με φωτογραφία από τον κανονισμό λειτουργίας των σχολικών μονάδων για το 2021-2022.

Τι αναφέρει ο κανονισμός

Συγκεκριμένα, ο κανονισμός λειτουργίας σε ό,τι αφορά στα συγκεκριμένα μέτρα αναφέρει:

  1. Οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται πλήρως για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη της λειτουργίας τους.
  2. Τα παράθυρα θα πρέπει να παραμένουν πλήρως ανοικτά για τουλάχιστον 15 λεπτά κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και των σχολικών γευμάτων καθώς και μετά την αποχώρηση των μαθητών.
  3. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, τα παράθυρα των αιθουσών θα πρέπει να ανοίγουν πλήρως τουλάχιστον για 5 λεπτά ανά 20λεπτο, ή μία φορά κατά τη διάρκεια της 45λεπτης ώρας διδασκαλίας. Σκοπός είναι να ανανεώνεται πλήρως ο εσωτερικός αέρας. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τόσο πιο γρήγορα επιτυγχάνεται η ανανέωση του αέρα. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, τα 5 λεπτά θεωρούνται επαρκής χρόνος για την πλήρη ανανέωση του αέρα, υπό την προϋπόθεση της ανανέωσης του εσωτερικού αέρα κάθε 20 λεπτά.

Μοιραστείτε την είδηση