Με μεγάλη γιορτή με τη συμμετοχή των γυμναστηρίων της πόλης έκλεισε η Εβδομάδα Κινητικότητας

2 Min Read

Με την συμμετοχή των γυμναστηρίων της πόλης ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που έγιναν απο τον Δήμο Κοζάνης.
Η γιορτή της λήξης έγινε με την συμμετοχή των γυμναστηρίων Σάντρα, Alive, Fitness Plus, Μακεδονική Δύναμη και Westcross crossifit.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο youtuber Τόλης Τσιρούδης, βάζοντας τη δική του πινελιά στη μεγάλη αυτή γιορτή που έκλεισε με την κλήρωση δύο ποδηλάτων.
Την ίδια ώρα κλειστή για τα αυτοκίνητα παρέμενε η Παύλου Μελά και η Μακεδονομάχων.
Μιλώντας στο «Χρόνο» ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Βασιλακόπουλος τόνισε πως «το αποκορύφωμα της βδομάδας αυτής πραγματοποιήθηκε με κεντρικό σύνθημα μια πόλη χωρίς αυτοκίνητο, καταφέραμε να κλείσουμε τις οδούς Παύλου Μελά και Μακεδονομάχων, έχοντας την ευκαιρία να ζήσουμε ένα κομμάτι απ’ αυτό που ονειρευόμαστε μια πόλη χωρίς αυτοκίνητα, η τουλάχιστον ένα ιστορικό κέντρο χωρίς αυτοκίνητα».
Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος: «η βίαιη αστικοποίηση όλων αυτών των πόλεων τις δεκαετίες 1950-1960 μας οδήγησε σε μια άκρατη βιομηχανοποίηση, με αύξηση των ρύπων και του φαινόμενου του θερμοκηπίου πράγμα που οφείλεται στους ρίπους και στα αέρια των αυτοκινήτων. Σκοπός της βδομάδας ήταν ο περιορισμός της ρύπανσης η οποία δημιουργείται απ’ τα αυτοκίνητα, και η όσο το δυνατόν περισσότερο ελαχιστοποίηση των φαινομένων τα οποία κάνουν μια πόλη επιβλαβή, χάος και λιγότερο υγιή για τους πολίτες της.
Ο στόχος της βδομάδας αυτής, η οποία τελείωσε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα της Κυριακής είναι ο σεβασμός στις ομάδες για την ασφαλή τους μετάβαση, όπως άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, η τρίτη ηλικία, καθώς επίσης και ομάδες με μητέρες και μικρά παιδιά, με καρότσια κάνοντας πιο ασφαλή τη πρόσβαση τους στο κέντρο της πόλης, και σαφώς σε όσους έχουν στη ζωή τους τον αθλητισμό, όπως ποδηλάτες, ορειβάτες, με βασικό μήνυμα «ας περπατήσουμε όλοι μαζί».

Μοιραστείτε την είδηση