Με μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου φέτος τα Πρέσπεια

1 Min Read

Ξεκινούν την ερχόμενη Παρασκευή οι εκδηλώσεις «Πρέσπες 2023», γνωστές και ως Πρέσπεια, οι οποίες κάθε χρόνο συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών.

Όπως κάθε χρόνο, ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2023», που θα διαρκέσουν από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου.

Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή 25 Αυγούστου στην Δροσοπηγή Φλώρινας με μια εκδήλωση για τα 60 χρόνια από τον θάνατο του Γρηγόρη Λαμπράκη. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας Θεοδόσης Νικολαΐδης, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Γιώργος Λιάνης, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο Μιχάλης Μάρου και ο Σταύρος Στυλιάδης. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τους Μαρία Θωίδου, Μάκη Αϊβάζογλου και Θανάση Μπιλιλή.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου στον Άγιο Αχίλλειο θα παρουσιαστεί το 1ο Βαλκανικό φεστιβάλ, με τη συμμετοχή 180 καλλιτεχνών από Ελλάδα, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία και Σερβία και θα ακολουθήσει συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα “Η αρχιτεκτονική σύνδεση Φλώρινας – Μοναστηρίου” και στις 8 το βράδυ, στο Νέο Πάρκο Φλώρινας θα παρουσιαστεί το 1ο Βαλκανικό Φεστιβάλ.

Μοιραστείτε την είδηση