Με μια μεγάλη συναυλία γιορτάστηκαν τα 60 χρόνια των ορυχείων στην περιοχή

1 Min Read

 

Με μια μεγάλη συναυλία στο κλειστό της Λευκόβρυσης με τον σπουδαίο  Γιάννη Μαρκόπουλο γιορτάστηκαν το βράδυ του Σαββάτου  τα 60 χρόνια των ορυχείων στην περιοχή.

- Advertisement -

Η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στην Κοζάνη δόθηκε προς τιμήν των 60 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία της πρώτης λιγνιτικής δραστηριότητας στην ενεργειακή καρδιά της χώρας, την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα και είναι ενταγμένη σ’ ένα κύκλο εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΔΕΗ προκειμένου να τιμήσει την περιοχή και τους ανθρώπους της που κάποιοι εξ αυτών έδωσαν ακόμη και την ζωή τους για τον εξηλεκτρισμό της χώρας.

Στην συναυλία  συμμετείχαν  εκτός από τους μουσικούς της ορχήστρας Παλίντονος Αρμονία, πολλοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες, όπως ο Λάκης Χαλκιάς, ο Κώστα Μακεδόνας, ο Δήμος Αναστασιάδης, η Δάφνη Ζουρνατζή, η Μαρία Λυμπεράκου, αλλά και η μικτή χορωδία της ΔΕΗ. Στην είσοδο του σταδίου λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με σπάνιο υλικό, για  τις πρώτες εργασίες εξόρυξης του λιγνίτη, τις συνθήκες εργασίας και τα τεχνικά μέσα της τότε εποχής μέχρι τις ημέρες μας.

Την Κυριακή, σε ειδική τελετή θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση και επαναχρησιμοποίηση των πρώην εξορυκτικών περιοχών.

Μοιραστείτε την είδηση