Με πολλές δράσεις η Ευρωπαϊκή ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στην Κοζάνη

2 Min Read

Σε αθλητικούς ρυθμούς τα σχολεία της Κοζάνης το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.
Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με μαθητές και καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια μεγάλη ποικιλία αθλητικών δραστηριοτήτων όπως ποδηλασία, μπάσκετ, βόλεϋ, πινγκ πονγκ, εξάσκηση σε όργανα γυμναστικής, διαγωνισμό μοντέρνου χορού και το πιο ενδιαφέρον ίσως πεζοπορία ως το ψηλό Αη λιά!
«Σύνθημα της ημέρας αυτής ήταν : αγαπώ τον αθλητισμό, αγαπώ την υγεία μου. Ένας άνθρωπος ο οποίος γυμνάζεται σταθερά και τακτικά, είναι σίγουρα πιο υγιής και αποφεύγει πολλά προβλήματα υγείας (υπέρταση, ζάχαρο ,καρδιοπάθειες κ.ο.κ.), καθώς είναι δύσκολο όμως να έχει κάποιος τέτοια προβλήματα υγείας σε αυτή την ηλικία , στόχος μας ήταν η διασκέδαση, το παιχνίδι και η καλή ψυχολογία» ήταν τα λόγια του γυμναστή του λυκείου κ.Σάββα Χριστοδούλου.
Από την πλευρά τους οι μαθητές του σχολείου, τόνισαν ότι «η Ημέρα αθλητισμού είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μας, καθώς μας δίδεται η δυνατότητα της κοινωνικοποίησης με άλλα παιδιά. Οι καθηγητές μας παρέχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε κάποιο άθλημα, πράγμα που μπορεί να συμβάλλει, στο να βρούμε και το ταλέντο μας σε κάποιο άθλημα, δεν μας ενδιαφέρει αν θα κερδίσουμε η αν θα χάσουμε, μας ενδιαφέρει μπορούμε και συμμετέχουμε σε όλο αυτό!»

- Advertisement -

Γιώργος Τριανταφύλλου

Μοιραστείτε την είδηση