Με πολύ χιούμορ η νέα παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης «Η Δεξιά, η Αριστερά και ο Κύρ Παντελής», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κοντορίκου

2 Min Read

Με πολύ γέλιο αλλά και κάνοντας μια “βουτιά” στην Ελλάδα του 1945, έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή και συνεχίστηκε το Σάββατο και την Κυριακή η παράσταση, του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, «Η Δεξιά, η Αριστερά και ο Κύρ Παντελής», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κοντορίκου.
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο γράφτηκε από τον Αλέκο Σακελλαρίου και το Χρήστο Γιαννακόπουλο το 1945 ένα χρόνο μετά την απελευθέρωση της Αθήνας, και λίγο μετά την έναρξη του Εμφυλίου, με βασική υπόθεση έναν «εμφύλιο» που ξέσπασε στο σπίτι του κυρ Παντελή , καθώς ο ένας γιος ήταν δεξιός και ο άλλος αριστερός.
Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά το 1946 από το «Θίασο Κοτοπούλη» με πρωταγωνιστή το Βασίλη Λογοθετίδη σε μια περίοδο , που το θεατρικό κοινό διψούσε για έργα και όχι μόνο επιθεωρήσεις, που να σατιρίζουν την πολιτική επικαιρότητα. Έκτοτε όμως δεν υπήρξε επόμενη κινηματογραφική ή θεατρική παραγωγή του έργου, με αποτέλεσμα η παράσταση να ανεβαίνει μόλις για δεύτερη φορά φέτος από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, μετά από πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του, Λευτέρη Γιοβανίδη, έχοντας υπάρξει μόνο μια παρόμοια προβολή της από θεατρική ομάδα πανεπιστημίου.
Η παράσταση θα συνεχιστεί στις 25-26-27 Οκτωβρίου.
Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Κοντορίκου και παίζουν: Γιώργος Κοντορίκος, Στέλλα Μαυροματίδου, Σωφρόνης Ευθυμιάδης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Συνδουκάς, Δέσποινα Νταζάνη, Δώρα Σιαλβέρα, Βάγια Λαμπροπούλου, Σίσσυ Ζυμάρα, Ανδριάνα Γιδαροπούλου. Καθώς συνέβαλαν στο έργο, μέσω της δημιουργίας του σκηνικού η Νάση Βενετία, και μέσω του Φωτισμού ο Παναγιώτης Μανούσης.
Γιώργος Τριανταφύλλου.

Μοιραστείτε την είδηση