Αναχώρησε στις 8:00 το πρωί του Σαββάτου η αποστολή της Κοζάνης με προορισμό τη Ζάκυνθο, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της Κυριακής (11:00), σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να κρίνει πολλά στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.
Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Κατακαλιδης, και ο συνεργάτης του, Γιώργος Ιωαννίδης, προετοίμασαν όλη την εβδομάδα τους ποδοσφαιριστές για έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων, στον οποίο η ανάγκη για βαθμολογικό αποτέλεσμα είναι πιο έντονη από ποτέ.
Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν με καλή ψυχολογία και πίστη στις δυνατότητές τους, με μοναδικό στόχο την επιστροφή με ένα θετικό αποτέλεσμα που θα κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες για τη σωτηρία. Το πρωτάθλημα οδεύει προς την ολοκλήρωσή του και κάθε βαθμός αποκτά ξεχωριστή σημασία, όχι μόνο για την Κοζάνη, αλλά και για τους άμεσους ανταγωνιστές στη βαθμολογία.
Η ομάδα δηλώνει έτοιμη για τη μάχη. Πιστεύει, παλεύει και θα τα δώσει όλα για να φέρει τη νίκη στην πόλη και στους φιλάθλους της.