Με συγκεκριμένες προτάσεις

1 Min Read

Ένα από τα βασικότερα λάθη που γίνονται στην επικοινωνία των τοπικών πολιτικών -και όχι μόνο- δρώντων με την κεντρική σκηνή είναι η απουσία συγκεκριμένων προτάσεων.
Συμβαίνει δηλαδή κάτι που θίγει τα συμφέροντα της περιοχής, κι εμείς αντί να καθίσουμε και να ιδρώσουμε τις καρέκλες μας, επεξεργαζόμενοι σχέδια και προτάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση, εκδίδουμε γενικόλογα ψηφίσματα και ανακοινώσεις για εσωτερική κατανάλωση.
Έτσι, ο κρίσιμος χρόνος, αυτός που μεσολαβεί και στον οποίο μπορεί να μετατραπεί μια κατάσταση από τελεσίδικη σε αναστρέψιμη περνά με συζητήσεις επί συζητήσεων, που συνήθως δεν οδηγούν πουθενά.
Η περιοχή μας αυτή τη στιγμή έχει πολλά και ανοιχτά μέτωπα, σε όλα εκ των οποίων ο παρών χρόνος είναι για διαβούλευση. Από την τύχη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μέχρι τα εδαφικά σχέδια του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης.
Αυτός είναι για μας ο κρίσιμος χρόνος, στον οποίο οι βουλευτές και οι βουλεύτριες, οι πρυτανικές αρχές και οι δήμαρχοι θα πρέπει να εμφανιστούν μπροστά σε αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις με συγκεκριμένες εναλλακτικές και αντί-προτάσεις και όχι κρατώντας απλά μια σελίδα γεμάτη με ευσεβείς πλην ανεκπλήρωτους πόθους.

Ιωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση