Με τη βράβευση του Τίτου Πατρίκιου θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του 3ου Συμποσίου Λογοτεχνίας

2 Min Read

Πολλοί είναι οι φορείς που βοηθούν σημαντικά για την υλοποίηση του 3ου Συμποσίου Λογοτεχνίας που διεξάγεται από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου στην Κοζάνη και για τις εργασίες του οποίου δόθηκε το πρωί της Πέμπτης συνέντευξη τύπου.

Από την Παρασκευή και για τρεις μέρες, σημαντικές εκδηλώσεις περί τη λογοτεχνία θα φιλοξενηθούν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

«Το συνέδριο διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή πολύ αξιόλογων εισηγητών και ιδιαίτερη ανταπόκριση από το κοινό, γεγονός ιδιαίτερα ευοίωνο και ελπιδοφόρο. Για τρεις μέρες η καρδιά της λογοτεχνίας θα χτυπά στην Κοζάνη» ανέφερε εκ μέρους των διοργανωτών η Δήμητρα Καραγιάννη.

Εκτός του Δήμου Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που είναι συνδιοργανωτές, το συνέδριο υποστηρίζουν η Εταιρεία Συγγραφέων Ελλάδος, η Εταιρεία Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ.α.

Στη θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνονται τέσσερις ενότητες: η λογοτεχνική Κοζάνη στο χθες και στο σήμερα, η δημιουργική γραφή, η λογοτεχνική μετάφραση και το αύριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Οι συνεδρίες ξεκινούν το απόγευμα της Παρασκευής με την Κοζανίτικη γραμματεία και πνευματική παραγωγή και ολοκληρώνονται το μεσημέρι της Κυριακής με την βράβευση του ποιητή Τίτου Πατρίκιου.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κοζάνης Παναγιώτης Δημόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ηλίας Κάτανας αναφέρθηκαν στη σημασία της υποστήριξης και ενίσχυσης τέτοιων δράσεων που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση