Με την προτροπή «Νταϊάντα» έπεσε η αυλαία για το έργο στο κοζανίτικο ιδίωμα

1 Min Read

Sold-out για οκτώ παραστάσεις ήταν το έργο «Νταϊάντα» της Ματίνας Τσικριτζή Μόμτσιου που ανέβασε η Θεατρική Σκηνή Κοζάνης, σε σκηνοθεσια Νίκου Κέφαλου.
Το βράδυ της τελευταίας παράστασης, το Σάββατο 20 Απριλίου, οι στιγμές ήταν συγκινητικές, αφού όλοι οι συντελεστές της παράστασης ανέβηκαν επί σκηνής και απόλαυσαν το παρατεταμένο χειροκρότημα των 300 περίπου θεατών που γέμισαν την αίθουσα «Φίλιππος».
Το «Νταϊάντα», ένα έργο που γράφτηκε στο κοζανίτικο ιδίωμα και ανέβηκε εκτός Αποκριάς, ήταν ένα στοίχημα που ήρθε να αποδείξει ότι η ντοπιολαλιά μπορεί να «βγάλει» στην επιφάνεια πολλές εκφράσεις και συναισθήματα, εκτός απο γέλιο, όπως τον πόνο της απώλειας, τον φόβο του τι μας ξημερώνει, αλλά και την ελπίδα για το αύριο που βγαίνει μέσα απο την προτροπή «Νταϊάντα!».
Η Κοζάνη του πολέμου, το μεράκι του Νικόλαου Δελιαλή, που έσωσε πολλά απο τα βιβλία της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης, αφού τα είχε σαν παιδιά του και σκηνές της καθημερινότητας των Κοζανιτών σε μια δύσκολη περίοδο, πέρασαν μπροστά απο τα μάτια των θεατών, χάρη στις απολαυστικές ερμηνείες του πρωταγωνιστικού διδύμου Τάκη Συνδουκά και Αγγέλας Δήμου, αλλά και όλου του θιάσου.

Μοιραστείτε την είδηση