Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγε απο τη Δυτική Μακεδονία η αντιπροσωπεία των ξένων δημοσιογράφων και σεφ

2 Min Read

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν οι δημοσιογράφοι και σεφ απο το διήμερο που πέρασαν στη Δυτική Μακεδονία, φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας και του ΕΟΤ, με αφορμή τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού “Κερνάμε Ελλάδα”.
Η Άνα Τσόλοβιτς, ο Γκόραν Μιλαντίνοβιτς, ο Εμρέ Εμίνογλου και ο Σπύρος Θεοδωρίδης βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στα εγκαίνια του Φεστιβάλ, όπου γεύτηκαν τα προϊόντα και τις ξεχωριστές συνταγές που οι σεφ, οι σύλλογοι και οι τοπικοί παραγωγοί είχαν ετοιμάσει.
Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν την περιήγησή τους απο τον Κρόκο, όπου ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Νίκος Πατσιούρας τους ενημέρωσε για τη διαδικασία συγκομιδής, τις εξαγωγές, τις δυνατότητες επέκτασης σε νέες αγορές, αλλά και την ποιοτική ανωτερότητα του Κρόκου Κοζάνης. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αιανή, ενώ ακολούθησε περιήγηση τους στο Κάστρο Σερβίων και ξενάγηση απο τον καθηγητή-ερευνητή της τοπικής ιστορίας Νίκο Μπουκουβάλα
Επόμενος σταθμός ήταν το οινοποιείο Βογιατζή στο Βελβεντό, όπου ενημερώθηκαν για τις ντόπιες ποικιλίες κρασιού και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν στην άλλη πλευρά της λίμνης στα Ίμερα στο ελαιοτριβείο, όπου ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Συνεταιρισμού τους εξήγησε τη διαδικασία παραγωγής του βραβευμένου λαδιού Ιμέρων. Η πρώτη μέρα τελείωσε με επίσκεψη στο ρακοκάζανο του Οδυσσέα Χιώτη στο Βαθύλακκο και φαγητό στη Νεράιδα, όπου έμαθαν για την ιστορία του χωριού απο τον Ξενοφώντα Βαϊζογλου.
Το βράδυ του Σαββάτου η ξένη αποστολή μυήθηκε στην παραδοσιακή Κοζανίτικη κουζίνα στην Ταβέρνα “Πατσώνας” στην Κοζάνη.
Τη δεύτερη μέρα οι επισκέπτες βρέθηκαν στην περιοχή του Νυμφαίου και του Αμυνταίου, όπου ξεναγήθηκαν στις ομορφιές των λιμνών και της γύρω περιοχής.
Ευχαριστίες
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θέλει να ευχαριστήσει θερμά για τη συμβολή στη φιλοξενία και τη διοργάνωση:
Τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού
Τα ξενοδοχεία “Έλενα”, “Κατερίνα” και “Νεφέλη” στην Κοζάνη και τον ξενώνα “Ωρολογόπουλου” στην Καστοριά
To τσιπουράδικο του Θωμά στην Καστοριά
Την ταβέρνα Family στην Καστοριά
Την παραδοσιακή ταβέρνα “Πατσώνας” στην Κοζάνη
Το Καφέ Όστρια στη Νεράϊδα του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

img_2124

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση