Με το νέο εργαστήριο «Οι θησαυροί του χρόνου» συνεχίζεται η συμμετοχή της Βιβλιοθήκης μας στο πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης

2 Min Read

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης συνεχίζει την συμμετοχή της στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας “ΑλλάΖΩ Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι”, με νέα δράση και θεματολογία.

Το νέο εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 13 ετών και μ’ αυτό συνεχίζεται η θεματική ενότητα με επίκεντρο τα ταξίδια.

- Advertisement -

Σ’ αυτό το εργαστήριο έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε περασμένες εποχές με χρονοκάψουλες της ιστορίας και της λογοτεχνίας, αλλά και να δημιουργήσουμε τη δική μας χρονοκάψουλα, με σκοπό να ανοιχτεί μετά από 10 χρόνια!

Πώς μπορεί να ταξιδέψει κανείς πίσω στον χρόνο, σε μια περασμένη εποχή; Οι ιστορίες ενός βιβλίου, οι εικόνες και η μουσική μιας ταινίας ή μια υπερσύγχρονη χρονομηχανή σίγουρα μπορούν να μας “σεργιανίσουν” σε χρόνια παλιά. Μήπως το ίδιο μπορεί να συμβεί όμως και με τα καθημερινά αντικείμενα μιας άλλης εποχής; Οι σελίδες ενός ημερολογίου, ένα γράμμα, μια φωτογραφία, ένα κέρμα, μία εφημερίδα ή ένα παιχνίδι μπορούν να ταξιδέψουν κάποιον πίσω στον χρόνο, να επαναφέρουν αναμνήσεις μια ζωής ή να τον πληροφορήσουν για μια εποχή που δεν έχει γνωρίσει. Στο ταξίδι αυτό, μοναδικό όχημα είναι μια χρονοκάψουλα…

Όσοι θελήσετε να συμμετάσχετε μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο (download) και να μελετήσετε αρχικά τις οδηγίες του εργαστηρίου που εμπεριέχονται στο αρχείο που επισυνάπτεται στο τέλος της σελίδας. Στην προτεινόμενη βιβλιογραφία, υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι (link) για βιβλία σε ψηφιακή μορφή.

Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία τη χρονοκάψουλά σας και να τη στείλετε στην Βιβλιοθήκη μας, στο email: [email protected], κι εμείς θα την αναδημοσιεύσουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!

Παραμένουμε ασφαλείς! Συνεχίζουμε να διαβάζουμε!

Για να ανοίξτε ή να κατεβάσετε το επισυναπτόμενο αρχείο πατήστε εδώ

Μοιραστείτε την είδηση